Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Žagars: Strēlnieka klātbūtne ļoti palīdzēja mazajiem spēlētājiem

Jāņa Strēlnieka klātbūtne Pasaules kausa finālturnīrā ļoti palīdzēja saspēles vadītājiem un uzbrūkošajiem aizsargiem, atzina Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Manilā Pasaules kausa mačā par piekto vietu ar rezultātu 98:63 uzvarēja Lietuvu. Žagars šajā mačā atdeva 17 rezultatīvas piespēles - visvairāk pasaules čempionātu vēsturē kopš šīs statistikas uzskaites.

"Es tikai piespēlēju un mani komandas biedri meta iekšā. Protams, esmu pateicīgs, bet tas, ka noslēdzām turnīru piektajā vietā, ir svarīgāk nekā tas, ka laboju rekordu," pēcspēles preses konferencē teica Žagars.

"Spēlēju daudz "pick and roll", vienkārši mēģināju uzticēties saviem instinktiem un redzēt brīvo spēlētāju, kurš iemetīs. Varbūt man šodien vienkārši paveicās," secināja basketbolists.

Gatavojoties finālturnīram, treneris Luka Banki bija prasīgs pret Žagaru, liekot noprast, ka viņu neapmierina basketbolista sniegumu, taču pats saspēles vadītājs to noliedza.

"Viņš gatavoja mani jau no paša sākuma. Treniņos tika teikts, ka nevienam nekas nav garantēts. Pēdējie pieci gadi man bijuši nekādi, izņemot pēdējo, tāpēc esmu gandarīts," atzina basketbolists.

Latvijas izlasei Pasaules kausa finālturnīrā līdzās bija arī pieredzējušais saspēles vadītājs Strēlnieks, kurš gan traumas dēļ nespēlēja un bija ka palīgs komandai. Žagars atklāja, ka Strēlnieks viņam padomus devis kvalifikācijas ciklā un tagad arī finālturnīrā.

"Kad bijām puslaiku pārtraukumos, viņš ar mani dalījās savā skatījumā uz spēli. Pateica, kā viņam šķiet, kur varu vairāk uzbrukt, kur vairāk saasināt vai atdot piespēli un kā man kā saspēles vadītājam būtu jādara labāk. Protams, tas palīdz un ir ļoti noderīgi, ne tikai man, bet arī Kristeram Zorikam. Mazo spēlētāju pozīcijām viņa klātbūtne noteikti palīdzēja," uzsvēra Žagars.

Svētdien finālā tiksies Vācija un Serbija, bet par bronzas medaļām spēlēs ASV un Kanāda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi