Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Zaudējums neliedz Ventspils basketbolistiem pirmoreiz vēsturē triumfēt BBL turnīrā

Latvijas komanda "Ventspils" sestdien pirmoreiz vēsturē kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionvienību. Fināla atbildes mačā "Ventspils" ar 70:73 (17:19, 22:19, 15:22, 16:13) savā laukumā piekāpās Lietuvas vienībai "Prienai", bet ar to bija pietiekami, lai izcīnītu titulu.

Tā kā pirmajā mačā "Ventspils" izbraukumā triumfēja ļoti pārliecinoši ar 91:69, divu spēļu summā Latvijas klubs bija pārāks ar 161:142.

Fināla atbildes mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 gūtajiem punktiem bija Jānis Timma, bet pa desmit punktiem guva Akselis Vairogs un Artūrs Bērziņš. Tikmēr "Prienai" vienībā pa 15 punktiem guva Gintars Kadzulis un Sīms-Sanders Vene, kurš pagājušās sezonas otrajā pusē pārstāvēja Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Spēle iesākās līdzīgi - uz "Prienai" precīzajiem tālmetieniem ventspilnieki atbildēja ar pustālajiem metieniem un gājieniem uz groza apakšu, tādējādi ceturtdaļas vidū rezultāts bija līdzsvarā (9:9). Ceturtdaļas izskaņā viesi vairāk aktivizējās, mājiniekiem liekot pretī individuālos Donalda Simsa gājienus - pēc pirmajām desmit minūtēm Ventspilij -2 (17:19), vēsta Latvijas kluba mājaslapa internetā.

Otro ceturksni sekmīgāk iesāka viesi - sešus punktus pēc kārtas iemeta Artūrs Milaknis, un tikai Vairoga tālmetiens spēja nedaudz atvēsināt viesus. Turpinājumā Timma un Bērziņš izvirzījās mājinieku uzbrukuma smailē, spējot izlīdzināt rezultātu līdz ceturtdaļas vidum (29:29). Ceturkšņa otrajā pusē Ventspilij neizdevās vairāki uzbrukumi pēc kārtas, un viesi izvirzījās sešu punktu vadībā (35:29), tomēr pēdējās divās puslaika minūtēs mājinieki atkal aktivizējās un līdz ar pārtraukuma sākumu atguva vadību (39:38).

Otro puslaiku ar četriem punktiem pēc kārtas iesāka ventspilnieki, palielinot savu vadību līdz +5, tomēr tad savu tālmetienu mašīnu ieslēdza viesi - trīs minūšu laikā "Prienai" iemeta četrus tālmetienus un kopumā guva 14 punktus pēc kārtas, panākot +9 (52:43). Pēc minūtes pārtraukuma viesi panāca pat +11, tomēr pamazām Roberta Štelmahera vadītā komanda atspēlējās, Timmam un Vairogam līdz ceturtdaļas beigām panākot -6 (54:60).

Izšķirošā ceturtdaļa iesākās līdzīgi - ventspilnieki kopumā kontrolēja mača gaitu un neļāva oponentiem ievērojami palielināt savu pārsvaru. Komandas spēlēja mierīgi, īpaši nesaasinot maču, tomēr mājinieki centās uzvarēt arī šo maču, ne tikai triumfēt divu spēļu summā. Pusotru minūti līdz spēles beigām Timma ar tālmetienu panāca -1 (70:71), tomēr mača izskaņā veiksmīgāki bija viesi, kuri spēlē uzvarēja ar 73:70. Divu spēļu summā gan krietni pārāki bija ventspilnieki, kuri triumfēja ar 161:142 un pirmo reizi izcīnīja BBL čempiona titulu.

Šī bija astotā BBL sezona, bet visās līdzšinējās čempionu titulu bija izcīnījušas Lietuvas komandas Kauņas "Žalgiris" vai Viļņas "Lietuvos rytas". Arī finālā līdz šim kāda cita komanda bija spēlējusi vien vienu reizi, kad 2011.gadā līdz izšķirošajam mačam tika "VEF Rīga".

Kā ziņots, piektdien noskaidrojās bronzas medaļu ieguvēji, kad Latvijas klubs "Barons kvartāls" divu spēļu summā ar 137:144 atzina latviešu aizsarga Armanda Šķēles pārstāvētās Igaunijas čempionvienības Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārākumu.

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc "Final Four" sacensību formāta. Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas. Iepriekšējās trijās sezonās BBL turnīrā bija triumfējusi "Žalgiris" komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi