Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Zībarts: Pārbaudes turnīrā Prāgā spērām divus soļus uz priekšu

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, pārbaudes turnīrā Čehijas galvaspilsētā Prāgā spērusi divus soļus uz priekšu, uzskata komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbolistes sestdien Prāgas pārbaudes turnīra trešajā spēlē ar 69:63 (21:15, 16:14, 16:21, 16:13) pārspēja Ungārijas valstsvienību, tādējādi gūstot trešo uzvaru pēc kārtas.

Jau pirms turnīra pēdējās spēles Rīgā bija atgriezušās Aija Putniņa, kuras savainojumam nepieciešama padziļināta medicīniskā pārbaude, un skolas izlaidumu svinošā Elizabete Bulāne, bet sestdien rezervistu soliņa palika Aija Brumermane un Elīna Dikeulaka.

"Pēc neveiksmīgā iepriekšējā pārbaudes spēļu cikla Rīgā likās, ka esam spēruši soli atpakaļ. Te, Prāgā, iznāca divi uz priekšu. Prieks par uzvarām, kas uzlabo noskaņojumu, prieks arī par to, ka uzlabojas spēles kvalitāte un paplašinās to spēlētāju loks, kuras var reāli palīdzēt," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zībarta teikto. "Ņemot vērā jau piedzīvoto un vēl gaidāmo slodzi, devām iespēju atpūsties Elīnai un Aijai, un lielāks spēles laiks tika citām. Gandrīz visas to izmantoja veiksmīgi."

"Ungārijas izlasi nesen pārliecinoši pieveicām pārbaudes turnīrā Spānijā, bet šodien spēle bija pavisam citāda, un pretinieces bija krietni agresīvākas. Izdevās rast pretlīdzekļus arī šādam stilam, pārbaudījām jaunus taktiskos variantus," apmierināts bija Zībarts.

Latvijas izlases stūrmanis atzina, ka šobrīd lielākais izaicinājums esot iegūt stabilitāti komandas sniegumā.

"Arī šodien bija pagarš krīzes brīdis, kad kļūdas mazināja pārliecību un provocēja jaunas kļūdas. Tiklīdz zūd ātrums uzbrukumā un agresivitāte aizsardzībā - snieguma kvalitāte krītas. Ceru, ka, spēlējot pilnā sastāvā, ar šo problēmu tiksim galā," pauda Zībarts. "Ņemot vērā neskaidrības ar Putniņas savainojumu, jaunnedēļ treniņos iesaistīsim Karlīni Pīlāberi, kura pēc TTT Rīga sezonas beigām sportisko formu uzturējusi 3x3 izlases treniņos."

Pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20. jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22. jūnijā ar Slovēnijas valstsvienību.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod tikai viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27. jūnija līdz 7. jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020. gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi