Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zvaigžņotā Nets nonāk uzvaras attālumā no Austrumu konferences pusfināla

Bruklinas Nets komanda svētdien izcīnīja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas ceturtajā spēlē un vēl viena panākuma gadījumā iekļūs Austrumu konferences pusfinālā.

"Nets" viesos ar 141:126 (33:34, 40:26, 39:31, 29:35) uzvarēja Bostonas "Celtics" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

Kevins Durents uzvaru kaldināja ar 42 punktiem un piecām piespēlēm, 39 punkti un 11 atlēkušās bumbas Kairijam Ērvingam, bet Džeimss Hārdens izcēlās ar 23 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un 18 rezultatīvām piespēlēm.

"Nets" trīs līderi svētdien atkārtoja izslēgšanas spēļu gūto punktu rekordu starp trim vienas komandas spēlētājiem - 104 punkti. Tāpat Durents un Ērvings kļuva par pirmajiem basketbolistiem līgas vēsturē, kuriem katram izdevies gūt vismaz 35 punktus, tai pat laikā ar nevainojamu precizitāti izpildot metienus no spēles vai soda metienus. 

Abi basketbolisti svētdien realizēja visus 11 "sodiņus".

Bostonas komandā 40 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles Džeisonam Teitamam, bet pa 16 punktiem pievienoja Evans Furnjē un Markuss Smārts, kuram arī sešas bumbas zem groziem un deviņas piespēles.

Bruklinas komandas uzvaru gan aizēnoja kārtējais atgadījums tribīnēs. Proti, brīdī, kad bijušais "Celtics" līderis Ērvings devās uz ģērbtuvēm, kāds fans no tribīnēm viņa virzienā meta pudeli. Ērvings vēlāk preses konferencē nevairījās lietot saukļus "cilvēku zoodārzs".

"Šādu rīcību no faniem izklaides industrijā varam redzēt jau gadiem. Uzskatu, ka zem šī arī slēpjas rasisms... Līdzjutēji šeit reizēm uzvedās kā cilvēku zoodārzā," aizvainojumu neslēpa Ērvings.

Pagājušajā nedēļā par fanu visatļautību ļoti pikts bija Vašingtonas "Wizards" spīdeklis Rasels Vestbruks. Basketbolists sastiepa potīti un ar personāla palīdzību devās uz ģērbtuvēm, kad viņam uz galvas pēkšņi tika izbērts popkorns.

Otrā Austrumu konferences spēlē Atlantas "Hawks" mājās ar 113:96 (25:26, 28:23, 35:22, 25:25) uzvarēja Ņujorkas "Knicks", kas sērijā ir iedzinējos ar 1-3.

Trē Jangs uzvarētāju labā guva 27 punktus un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja, 22 punkti un astoņas bumbas zem groziem Džonam Kolinsam, bet 21 punkts Danilo Galināri. Ņujorkas komandā 23 punkti, desmit atlēkušās bumbas un septiņas piespēles Džūliusam Rendlam, kamēr 21 punktu un sešas atlēkušās bumbas iekrāja Rovans Aleksandrs Barets.

Savukārt Rietumu konferencē čempione Losandželosas "Lakers" savā laukumā ar 92:100 (24:23, 26:31, 15:27, 27:19) piekāpās Fīniksas "Suns", kas sērijā panāca izlīdzinājumu 2-2.

Pieredzējušajam Krisam Polam 18 punkti un deviņas piespēles, 17 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas piespēles Devinam Bukeram, bet tikpat punktu guva arī Dža Krauders, kuram arī septiņas septiņas atlēkušās bumbas. Losandželosas vienībā 25 punkti, 12 bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles Lebronam Džeimsam, taču 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Markam Gasolam.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien NBA izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē guva 18 punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto komandu Dalasas "Mavericks" no zaudējuma.

"Mavericks" mājās ar 81:106 (22:31, 23:30, 15:21, 21:24) piekāpās Losandželosas "Clippers", kas sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

Porziņģis nospēlēja 27 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā guva 18 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja septiņus no desmit divpunktu metieniem, abi "trejači" bija neprecīzi, taču izdevās realizēt četrus no pieciem "sodiņiem". Viņš arī bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar liepājnieku laukumā zaudēja par 21 punktu vairāk nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rādītājs komandā.

Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Porziņģis savus pēdējos divus punktus nopelnīja ar soda metieniem, bet divas ar pusi minūtes vēlāk tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

Piektā spēle starp abām komandām paredzēta trešdien.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi