Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

AlphaLane/Livonia sagrauj Šiauļiai un nodrošina 2. vietu Baltijas Top līgas pamatturnīrā

Sestdien, 23. septembrī, Šauļos notikušajā Baltijas Top līgas spēlē regbijā Garkalnes Regbija klubs AlphaLane/Livonia ar 59:12 sagrāva mājiniekus Šauļiai komandu, izcīnot sesto uzvaru septiņās spēlēs un nostiprinoties pamatturnīra otrajā vietā, kas pusfināla spēlē ļaus iegūt laukuma priekšrocības.

Pirms divām nedēļām savā laukumā Upesciemā pārspējot vienu no līdervienībām Viļņas “Geležinis Vilkas” un izcīnot piekto uzvaru šogad, RK “AlphaLane/Livonia” simtprocentīgi nodrošināja vietu pusfinālā. Neskatoties uz to, ka jau otro gadu pēc kārtas livonieši bija sasnieguši labāko četrinieku, tomēr sestdienas spēle viņiem arī bija svarīga, jo bija jācenšas ne tikai uzvarēt, bet arī jāmēģina gūt vismaz četrus piezemējumus, kas dotu bonusa punktu.

Tas tāpēc, ka pirms šīs spēles “Livonia” ar sīvākajiem konkurentiem par otro vietu Šauļu “Baltrex” bija vienāds punktu skaits – 24 punkti. Lai nebūtu jāpaļaujas un konkurentu spēles iznākumu, livoniešiem bija jāuzvar ar bonusa punktu (uzvara dod četrus punktus, ar bonusa punktu par četriem vai vairāk piezemējumiem sanāk 5 punkti), kas dotu 29 punktus un otro vietu, jo, ja arī “Baltrex” pēdējā spēlē paveiktu to pašu, tad pie vienāda punktu skaita priekšrocība būtu Latvijas komandai, kura uzvarēja savstarpējā spēlē. Līderu “Vairas” kontā pirms pēdējās spēles bija 26 punkti, un, lai viņus apdzītu un ieņemtu pirmo vietu pamatturnīrā, bija jācer uz lielu pārsteigumu un otras Latvijas komandas “Miesnieki” “palīdzību”, t.i., ja miesnieki savā laukumā svētdien apspēlē pagājušā gada čempionus no Lietuvas.

Lai arī RK “AlphaLane/Livonia” ieņem otro vietu, bet pretinieki priekšpēdējo septīto, un abām komandām ir identiski pretējas bilances – Latvijas līderklubam piecas uzvaras un viens zaudējums, bet Lietuvas komandai viena uzvara un pieci zaudējumi, spēle nesolījās būt “viegla pastaiga”. Arī treneris Nīls Džonsons norādīja, ka spēlē pret Šauļu vienību livonieši mēģinās vēl labāk nospēlēt.

Livonieši, iztrūkstot vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, parādīja ļoti labu sniegumu un neatstāja nekādas cerības pretiniekiem. Spēles rezultātu ar piezemējumu un realizāciju “Livonia” atklāja 9. minūtē. Atlikušajā pirmā puslaika pusstundā Latvijas klubs guva vēl 38 punktus, tajā pašā laikā neļaujot mājiniekiem atklāt rezultātu. Tādējādi “Livonia” pirmo puslaiku pabeidza ar iespaidīgu 45:0 vadību.

Otrais puslaiks jau palika par formalitāti, ļaujot lietuviešiem arī gūt kādus punktus un neatstājot Šauļu komandu “sausā”. Beigās livonieši svinēja panākumu ar 59:12 un nopelnīja nepieciešamo bonusa punktu, kas ļāva iegūt otro vietu, neskatoties uz to, ka “Baltrex” arī izcīnīja graujošu 49:6 uzvaru pār “Geležinis Vilkas”. Šī ir RK “AlphaLane/Livonia” lielākā uzvara šajā gadā Baltijas Top līgā.

RK “AlphaLane/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons ir gandarīts par paveikto, norādot uz vairāku vadošo spēlētāju iztrūkumu. “Šodienas spēlē mums trūka kādu 9 vai 10 pamatsastāva spēlētāju no ierastā starta piecpadsmitnieka. Tas jau bija zināms iepriekš. Līdz ar to mums šīs nedēļas laikā bija jāveic izmaiņas, un mēs izdarījām strukturālas izmaiņas, ņemot vērā, ka spēlējām pret fizisku komandu, spēli aizvadot izbraukumā. Pirmā puslaika rezultāts parāda mūsu varējumu. Otrajā puslaikā, kad jau spēles liktenis bija izšķirts, devām iespēju spēlēt rezervistiem,” norāda treneris.

“Esmu priecīgs par rezultātu. Mēs nopelnījām bonusa punktu un līdz ar to arī pusfināla mājas spēli. Pusfinālā mums būs jāspēlē pret “Baltrex”, kas ir vieni no bīstamākajiem pretiniekiem. Viņi noteikti joprojām ir ļoti dusmīgi par to, ka pārspējām viņus regulārajā sezonā jeb grupu turnīrā. Pozitīvā ziņa ir tā, ka būsim pilnā sastāvā nākamajā nedēļā, kad mums ar viņiem ir jāspēlē. Sagaidu ļoti grūtu spēli. Tā ir viena izšķiroša spēle. Vienīgais, kas mums atliek, ir atdot visu laukumā un nospēlēt savu labāko spēli,” uzsver Nīls Džonsons.

“Kopumā ir bijusi ļoti laba sezona. Puiši pēdējo grupas spēli ir aizvadījuši un pabeiguši uz augstas nots ar labām sajūtām. Tad jau redzēsim, kā izvērtīsies spēle pret “Baltrex”, kura ir viena no pašām labākajām komandām līgā. Ieguvusi titulu kādas septiņas reizes. Viņi viennozīmīgi mērķēs uz finālu, un mūsu uzdevums ir parūpēties, lai viņi tur netiek,” “Livonia” apņēmību pauž treneris.

Nākamā spēle “Livonia” komandai būs 30. septembrī, ar “Baltrex” komandu Upesciemā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi