Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Livonia regbisti piekāpjas Baltijas līgas pusfinālā un cīnīsies par bronzu

Garkalnes Regbija klubs AlphaLane/Livonia spēcīgās Baltijas Top līgas regbijā pusfināla spēlē Baldones stadionā spraigā cīņā ar 14:26 piekāpās titulētajam Lietuvas klubam Baltrex no Šauļiem un šogad spēlēs mazajā finālā par bronzas medaļām, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

RK “AlphaLane/Livonia” aizvadīja kopumā lielisku regulāro sezonu, kurā septiņās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un tikai vienu reizi piedzīvoja zaudējumu, atkārtojot pagājušās sezonas panākumu, proti, pusfināla sasniegšanu. Ja pērn izslēgšanas kārtu livonieši sasniedza gandrīz caur adatas aci kā ceturtie, tad šogad tas izdevās daudz pārliecinošāk ar otro vietu pamatturnīrā.

Pērn pusfinālā, kur bija jāaizvada divas spēles – viena viesos un viena savā laukumā, nācās tikties ar regulārās sezonas līderiem “Ažuolas”, kurus divu spēļu summā ārkārtīgi līdzīgās un spraigās spēlēs izdevās pārspēt ar viena punkta pārsvaru. Šogad pēc jaunās sistēmas pusfinālā ir viena spēle. Ar šodienas pretiniekiem “Baltrex” cīņā par otro ietu tabulā regulārajā turnīrā tika iegūts vienāds punktu skaits, un tieši uzvara savstarpējā spēlē ļāva Garkalnes klubam ieņemt otro vietu un iegūt sava laukuma priekšrocības pusfināla spēlē.

Pamatturnīrā “Livonia” Šauļu komandu pārspēja pirmo reizi vēsturē, parādot, ka “Baltrex” nav neuzvarami. Taču spēle bija ļoti līdzīga, un rezultāts beigās ar četru punktu pārsvaru Latvijas komandai – 21:17. Gan šis rezultāts, gan abu komandu sastāvi un rādītais sniegums šajā sezonā liecināja par to, ka pusfināla spēle būs ļoti līdzīga un aizraujoša. Livoniešu rindās atgriezās vairāki dēl traumām iepriekšējo spēli izlaidušie pamatsastāva spēlētāji.

Pusfināla spēles rezultātu atklāja viesi ar soda sitienu 11.minūtē – 0:3.  Šāds rezultāts nostāvēja nākamās 12 minūtes, kad spēles 23. minūtē lietuviešu komanda veica izrāvienu no laukuma vidus un piezemēja bumbu livoniešu ieskaites zonā. Precīzs realizācijas sitiens deva desmit punktu pārsvaru ciemiņiem – 0:10. Pagāja tikai piecas minūtes un “Baltrex” izcēlās ar otro piezemējumu un precīzu realizāciju, rezultātam kļūst nepatīkamam – 0:17. 35. minūtē lietuvieši otro reizi precīzi izpildīja soda sitienu, panākot jau 0:20. “Livonia” nevēlējās “sausā” pabeigt pirmo puslaiku, un sparīgie centieni mājiniekiem attaisnojās, pēdējā minūtē atzīmējoties uz rezultāta tablo. Aleksa Melandera piezemējums un precīzs sarežģīts realizācijas sitiens kapteiņa Enzo Beltramino izpildījumā ļāva samazināt deficītu 7:20 un ar cerīgāku skatu un noskaņojumu doties atpūtā.

Otrā puslaika desmitajā minūtē viesi saņēma noraidījumu uz desmit minūtē. “Livonia” to izmantoja, piezemējumu veicot Beltramino. Kapteinis bija precīzs arī šoreiz realizācijas sitienā, panākot sešu punktu deficītu un radot lielāku intrigu -14:20.  Otrā puslaika vidū arī lietuvieši guva punktus ar soda sitienu – 14:23. To pašu līgas rezultatīvākais spēlētājs Arns Prielaids no “Baltrex” paveica arī pāris minūtes vēlāk, panākot 12 punktu pārsvaru un uzliekot livoniešiem uzdevumu izdarīt vismaz divus piezemējumus – 14:26. Nonākuši grūtā situācijā, livonieši nepadevās, cīnījās, tomēr punktus atlikušajā laikā gūt neizdevās ne vienai no komandām, tādējādi ar 26:14 uzvaru svinot “Baltrex”, kuri pēc gada pārtraukuma atgriežas finālā. Par labāko spēlētāju livoniešu rindās tika atzīts Tims Johansons.

Tikmēr “AlphaLane/Livonia”, lai arī neizdevās vēlreiz iekļūt finālā, būs iespējas pacīnīties par trešo vietu un otro gadu pēc kārtas Baltijas Top līgā izcīnīt godalgu, kas nevienam citam Latvijas regbija klubam nav izdevies.

Bronzas spēlē 14. oktobrī būs jātiekas ar citu Lietuvas klubu “Geležinas Vilkas”, kas ar 17:46 piekāpās regulārās sezonas pirmās vietas ieguvējiem un titula aizstāvētājiem “Vairas-Kalvis-Jupoja”.

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi