Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mītava un Livonia regbists Židelis: Treniņu process Gruzijā ir ļoti intensīvs

Pusotru mēnesi spēcīgajā Gruzijas regbija līgas klubā pavadījušais talantīgais un daudzsološais Mītava un Livonia klubu regbists Dāvids Židelis norāda, ka treniņu process tur ir ļoti intensīvs, un lielākais uzsvars tiekot likts uz aizsardzību. Sava audzēkņa centību uzslavē arī RK Mītava galvenais treneris Roberts Bondarenko, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Iepriekš jau ziņojām, ka jaunie RK “Livonia” spēlētāji Ruslans Sosnars, Gļebs Vorobjovs un Dāvids Židelis, kurš livoniešiem pievienojas regbijā-15, bet regbijā-7 spēlē “Mītavas” kluba, janvāra vidū devās uz Gruziju, lai izmatotu radušos lielisko iespēju un vairākas nedēļas piedalītos treniņos, nostiprinoties Gruzijas, kas ir Pasaules kausa finālturnīra regulāra dalībniece kopš 2003. gada, pirmās līgas regbija klubā Kutaisi “Bagrati”. Vorobjovs ar Sosnaru atgriezās Latvijā pirms dažām nedēļām, lai turpinātu mācības, bet labākas no šī trio Židelis palika Gruzijā.

Latvijas spēlētāji saņēma labus vārdus no galvenā trenera un arī reģiona komandu menedžera. Visvairāk uzslavas izpelnījās mītavietis Židelis, kurš no pēdējām piecām spēlēm četrās ir spēlējis uz laukuma, bet vienā palicis rezervē. Turklāt pēdējā spēlē, kas bija pagājušajā nedēļas nogalē un kur “Bagrati” komanda piedzīvoja zaudējumu 5:22, Dāvidam tika uzticēts aizvadīt visas 80 minūtes.

“Treniņu process ir ļoti intensīvs. Treniņi notiek gan no rīta, gan vakarā, un atlikušajā laikā tiek dota iesēja iet uz svaru zāli. Treniņos ļoti daudz tiek atstrādātas kombinācijas un tiek izietas dažādas spēļu situācijas. Protams arī liels uzsvars ir uz aizsardzību, katrā treniņā, kad spēlējam, pati svarīgākā lieta ir ļoti spēcīga aizsardzības līnija. Šajā treniņu procesā katru dienu tiek iegūta kāda laba iemaņa vai tiek uzlabota vispārēja saprašana, kā tiek spēlēts R15," stāsta Židelis.

"Mūsu klubam ir liels prieks par Dāvida sasniegumiem, jo viņš allaž ir bijis ļoti centīgs un mērķtiecīgs spēlētājs. Jau vairākus gadus viņš ir savas vecuma grupas kapteinis, bijis divu Latvijas U18 izlašu kapteinis, kā arī pagājušajā sezonā viņš nospēlēja visās iespējamajās Latvijas regbija izlasēs, kur tikai varēja kandidēt - R7 vīriešiem, R7 U18 jauniešiem un R15 pieaugušajiem,” par audzēkņa paveikto stāsta RK “Mītava” galvenais treneris Roberts Bondarenko.

Treneris uzsver arī Dāvida ģimenes nopelnu. “Liels nopelns tam ir Dāvida ģimenei, kura viņu atbalsta, Dāvidam ir jaunākais brālis Gustavs, kurš arī spēlē regbiju, un jaunākā māsa Grieta. Ģimene ir ar un ap regbiju, kas ir milzīgs dzinulis viņam pašam. Vēl pirms došanās uz Gruziju Dāvidam bija labākais treniņu apmeklējums no visiem audzēkņiem klubā. Viņš ir lielisks piemērs saviem vienaudžiem un kluba jaunākajiem censoņiem,” uzsver Bondarenko.

RK “Mītava” galvenais treneris sava audzēkņa nākotnes attīstībā ir arī pateicīgs RK “Livonia”. “Izmantojot iespēju, vēlamies pateikties RK “Livonia” par doto iespēju Dāvidam pierādīt sevi spēcīgajā Gruzijas līgā un spēlēt regbiju tur. Manuprāt, tas būs lielisks impulss viņam.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi