Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Nordea Rīgas maratons šogad notiks 19.maijā

Līdz Nordea Rīgas maratonam 19.maijā atlikušas vēl tikai astoņas nedēļas un trešdien par tā norisi informēja preses konferencē, portālu Diena.lv informēja aģentūra NECom pārstāve Inese Ķīkule.

19.maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 23.reizi. Nordea Rīgas maratonā 2013 dalībniekiem būs pieejamas jau ierastās 4 distances: maratons jeb 42,195 km, pusmaratons jeb 21,0975 km, 10 km un 5 km distances, saglabājot iepriekš izstrādāto un starptautiski sertificēto trasi. Kopš Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmes atkārtotas iegūšanas, Nordea Rīgas maratons joprojām ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā un viens no tikai 44 maratoniem pasaulē ar augsto IAAF novērtējumu. Paredzams, ka atkārtoti iegūtā IAAF kvalifikācijas zīme vēl vairāk nostiprinās Nordea Rīgas maratona starptautisko atpazīstamību, veicinot ārvalstu maratona tūristu piedalīšanos. 2012. gada Maratonā piedalījās gandrīz 2000 ārvalstnieku no 59 pasaules valstīm.

"Nordea Rīgas maratons pēdējo gadu laikā ieguvis plašu starptautisku popularitāti, tas atved uz Rīgu arvien vairāk „sporta tūristu”, ne tikai no Eiropas, bet arī citiem kontinentiem. Šī ir lieliska Rīgas reklāma pasaulē. Taču pats galvenais – maratons kļuvis par nozīmīgu notikumu rīdzinieku gada ritmā, tam gatavojas gan bērni un jaunieši, gan cilvēki jau gados; saviem spēkiem atbilstošu distanci var atrast gan profesionāli skrējēji, gan iesācēji. Un tas dara Nordea Rīgas maratonu tik pievilcīgu, azartisku un demokrātisku!” – saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pēdējo sešu gadu laikā Maratons piedzīvojis strauju izaugsmi, 2012.gadā kopā pulcējot 18180 aktīva un veselīga dzīvesveida mīļotājus. Ņemot vērā skriešanas popularitātes pieaugumu, viena no organizatoru lielākajām prioritātēm 2013.gadā ir dalībnieku izglītošana, sagatavošana startiem un turpmāka skriešanas kultūras veidošana.

“Viena no organizatoru prioritātēm šogad ir atbalsts dalībniekiem sagatavošanās procesā. 2013.gada sākumā izveidojām Nordea Rīgas maratona Skriešanas skolu, kas jau paspējusi iegūt negaidīti lielu atbalstu skrējēju vidū. Kopš janvāra ik mēnesi apmācam un iedvesmojam simtiem skrējēju - Skriešanas Skolas “darbnīcās” dalībnieki var saņemt padomus no profesionāļiem gan par treniņu programmu, gan veselību, pareizu uzturu un inventāru, kā arī gūt uzmundrinājumu un iedvesmu no citiem skrējējiem. Neskatoties uz ieilgušo ziemu, 24.martā uzsāksim tradicionālos kopīgos treniņus Mežaparkā,“ stāsta Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs un NECom valdes priekšsēdētājs Aigars Nords.

Runājot par īpašo 2013.gada maratonā, Aigars Nords atzīmē: “2014.gadā Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta, tāpēc jau 2013.gada Maratonu veidosim kā sava veida ģenerālmēģinājumu 2014.gadam. Jau šogad dubultosim mūziku, izklaidi un kultūras programmu trasē, kā arī, domājot par līdzjutēju un skatītāju atbalstu, veidosim īpašu “mūzikas un kultūras kilometru” Rīgas centrā. Savukārt 2014.gadā Maratonu ievadīs unikāls “Brīvības skrējiens”, kas iekļausies oficiālajā Kultūras galvaspilsētas programmā un Rīgā norisināsies pirmoreiz.”

Nordea Rīga maratona balvu fonds – naudas balvas 18 000 EUR apmērā (TOP 5 vietu ieguvējiem maratona un TOP 3 vietu ieguvējiem pusmaratona distancē). Ikviens finišētājs saņems arī Nordea Rīgas maratona piemiņas medaļu, uz kuras šogad attēlots Vanšu tilts.

Reģistrēties iespējams Nordea Rīgas maratona mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, bet, tuvojoties maratonam, dalības maksa pakāpeniski paaugstināsies.

Par Nordea Rīgas maratonu:
Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2012.gadā pasākums pulcēja 18 180 dalībnieku no 59 pasaules valstīm. Nordea Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Nordea Rīgas maratons atzīts par Rīgas gada sporta notikumu 2012. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi