Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rimi Rīgas maratons iecerējis izkustināt dīvānā sēdošos

Rimi Rīgas maratons kopā ar sezonas notikumu centru Alfa aicina sabiedrību, jo īpaši tos, kuri iecienījuši ērtus biroja krēslus un dīvānus, piedalīties virtuālā skriešanas kluba izaicinājumā – Soļo ar Alfu.

Izaicinājums paredz mēneša garumā, no 3. līdz 30. augustam, mazkustīgākos pievērst kustību priekam, ik dienas aicinot nostaigāt 5 km, kas ir nepilni 10 000 soļu, vai 35 km nedēļā, visa mēneša garumā sakrājot 140 km. Motivācijai katru nedēļu tiks izlozētas piecas viedierīces soļu un kilometru skaitīšanai un noslēgumā – trīs velosipēdi. Lai sekotu līdzi izaicinājuma dalībniekiem, ik nedēļu tiks apkopoti un publicēti dati par Top25 visaktīvākajiem soļotājiem, kā arī cita interesanta statistika par to, kurš ir aktīvākais diennakts laiks iešanai, kuras ir aktīvākās dienas un kas soļo vairāk – dāmas vai kungi.

“Kuplinot Rimi Rīgas maratona izaicinājumu sarakstu, vēlamies pievērst arī to cilvēku uzmanību, kuri ikdienā nesporto, aicinot kustēties katru dienu, nevērtējot, vai tā ir tikai laiska pastaiga dabā, vai ceļš, ko kājām mēro uz darbu vai mājām. Ikviens solis ir kustība, un arī tas skaitās. Vēlamies veicināt patīkamus ieradumus, kas rada prieku un uzlabo pašsajūtu. Izaicinājuma nosacījums ir noiet dienā vismaz 5 km vai nedēļā 35 km - tas ir pietiekami daudz, lai būtu vēlme par kustībām ikdienā iedomāties biežāk, un izjust kustību prieku,” skaidro t/c Alfa vadītāja Liene Apine.

Reģistrācija Soļo ar Alfu izaicinājumā

Lai piedalītos izaicinājumā, jāreģistrējas Rimi Rīgas maratona Skriešanas klubā www.rimirigamarathonvc.com un jāpievieno jebkuru no populārajām skriešanas lietotnēm vai ierīcēm, kas sinhronizē datus Skriešanas klubā. Sadaļā Izaicinājumi jāatrod Soļo ar Alfu un jāpiereģistrējas. Pamazām jāveido ieradums gan doties uz vai no darba mājās ar kājām, gan ikreiz ieslēgt savā lietotnē vai ierīcē Walking aktivitāti. Reģistrācija un dalība izaicinājumā ir bez maksas. Plašāks izaicinājuma apraksts pieejams Rimi Rīgas maratona Skriešanas klubā. Savukārt izsmeļoša instrukcija reģistrācijai meklējama šeit.

Izaicinājuma mērķis ir laikā no 3. līdz 30. augustam noiet vismaz 35 km nedēļā, kas būtu vidēji 5 km dienā. Tie būtu nepilni 10 000 soļi dienā, ko veselīga dzīvesveida vēstneši un atbalstītāji iesaka katram censties pieveikt ik dienas, lai justos labi savā ķermenī. Galvenais nosacījums – nedēļas griezumā jāpieveic 35 km, četru nedēļu laikā – vismaz 140 km.

“Līdz šim vairāk esam runājuši ar aktīvo sabiedrības daļu, kas jau kustas un skrien, bet tagad, kopā ar mūsu sezonas notikumu centru Alfa gribam uzrunāt arī mazkustīgākus dīvānā sēdētājus vai biroja darbiniekus, kuriem ir tendence aizsēdēties darbā un piemirst par savu fizisko labsajūtu. Paradoksāli, bet tieši fiziskā labsajūta nodrošina efektīvāku darbu, tāpēc katru dienu veltīt stundu sev un savai veselībai būtu jāievieš kā prioritāte, kurai pakārtojas citas ne mazāk būtiskas lietas,” spriež Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

Rezultāti

Katras nedēļas sākumā tiks apkopoti rezultāti par iepriekšējo nedēļu ar TOP 25 visvairāk nogājušajiem dalībniekiem kopvērtējumā, vīriešu un sieviešu grupās. Sekojot Facebook.com/Alfacentrs, ikviens varēs iedvesmoties un salīdzināt ar saviem rezultātiem, uzzinot– kuras ir soļošanai iecienītākās dienas un diennakts laiks, kurš ikdienā kustas vairāk – sievietes vai vīrieši –, kā arī vidēji dienā nostaigāto kilometru skaitu.

Motivācijai Alfa ir sarūpējusi trīs galvenās balvas – velosipēdus kustīgākam dzīvesveidam, un veicināšanas balvas katru nedēļu – piecas soļu un kilometru skaitīšanas ierīces.

Kopš šī gada janvāra t/c Alfa ir kļuvis par Maratona sezonas notikumu centru. Līdz šim kopā jau īstenotas, skrējēu vidū īpašu popularitāti iemantojušās, divas izglītojošas Skriešanas skolas t/c Alfas Cinamon kino, pulcējot vairāk nekā pustūkstoti interesentu, kā arī svētdienas treniņi, ar vairākiem simtiem dalībnieku katrā, kuri tiks atsākti ar septembra pirmo nedēļas nogali un norisināsies līdz pat Rimi Rīgas maratonam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi