Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sporta Punkts/Livonia Baltijas čempionātā regbijā izslēgšanas spēlē beigās zaudē Lāči/Mūkusala

Sestdien, 16. septembrī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Baltijas čempionātā regbijā izslēgšanas spēlē mazajā pusfinālā Garkalnes Sporta Punkts/Livonia, atrodoties vadībā ar nelielu pārsvaru pēc pirmā puslaika un arī vēl otrā puslaika vidū, beigās tomēr ar 18:26 zaudēja Rāmavas Lāčiem/Mūkusalai.

Šo sestdien Garkalnes Regbija kluba “Livonia” otrā komanda “Sporta Punkts/Livonia” Baltijas čempionātā uzsāka cīņu par 5.-8. vietu, mazajā pusfinālā tiekoties ar Rāmavas “Lāčiem/Mūkusalu”. Livonieši Baltijas čempionātā grupu turnīrā trijās spēlēs bija izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi divus zaudējumus, grupā ieņemot trešo vietu un nopelnot pretiniekos otras grupas ceturto vietu – Rāmavas “Lāčus”, kuriem arī grupā viena uzvara un divi zaudējumi. Interesanti, ka “Sporta Punkts/Livonia” pretinieki “Lāči/Mūkusala” vienīgo uzvaru izcīnīja pret savas grupas līderkomandu no Lietuvas “Citma-RV Transport-Brothers of Cleanlines”.

“Livonia” otrajai komandai sezonas sākumā bija problēmas ar sastāva nokomplektēšanu, tāpēc arī nācās piedzīvot zaudējumus pirmajās divās spēlēs pret lietuviešiem, otrajā spēlē “Baltrex” dublieru komandai piekāpjoties ar nelielu rezultātu starpību. Šajā spēlē bija iespējas uzvarēt. Progress turpinājās un līdz ar to pat ļoti pārliecinoši livoniešiem pēdējā grupas spēlē izdevās pārspēt “Ežus” ar lielu starpību 51:15 un revanšēties par zaudējumu Latvijas kausa pusfinālā, tiesa, ežiem Baltijas čempionāta spēlē saskaroties ar sastāva komplektācijas problēmu.

Lai arī “Sporta Punkts/Livonia” pēc pēdējā spēlē parādītā snieguma sākotnēji tika uzskatīta par favorītiem šajā mazajā pusfinālā, tomēr, redzot, kādu jaudīgu sastāvu bija nokomplektējuši “Lāči/Mūkusala”, lielākas izredzes parādījās tieši viņiem. Pirmo puslaiku sekmīgāk aizvadīja “Livonia” otrā komanda, tiesa, spēles rezultātu atklājot vien pēc puslaika vidus, kad piezemējumu veica Gļebs Vorobjovs un realizācijas sitienā precīzs bija Valērijs Runco – 7:0. 32. minūtē Runco ar soda sitienu panāca 10:0. Puslaiku livonieši uzvarēja, taču ar trīs punktu starpību, jo pēdējā minūtē ar piezemējumu un realizāciju izcēlās “Lāči/Mūkusala” spēlētājs Jānis Pilēcis – 10:7.

Otrajā puslaikā atkal pirmie punktus guva “Sporta punkts/Livonia”, jo 48. minūtē bumbu pretinieka ieskaites zonā ienesa Mārtiņš Bokišs – 15:7. Vien pāris minūtes vēlāk ar piezemējumu (Kristers Krucšteins) un plus vēl precīzu realizāciju (Pilēcis) atbildēja lāči, samazinot deficītu līdz minimumam – 15:14. Otrā puslaika vidū Runco otro reizi precīzi izpildīja soda sitienu, panākot četru punktu pārsvaru “Livonia” – 18:14. Un kā izrādījās, tie bija pēdējie punkti livoniešu rindās šajā spēlē.

Desmit minūtes viņi vēl noturējās vadībā, kad spēles 69.minūtē “Lāči/Mūkusala” pirmo reizi izvirzījās priekšā, piezemējumu veicot ikdienā miesniekos spēlējošajam Artūram Alainim un trešo reizi realizācijā nekļūdīgam esot Pilēcim – 18:21. Pagāja tikai trīs minūtes un vēlreiz livonieši ieskaites zonā bumbu piezemēja Alainis. Noslēdzošajās spēles astoņās minūtēs punkti netika gūti, līdz ar to spēles beigu rezultāts 18:26 “Lāču” labā. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Jānis Pilēcis (Lāči/Mūkusala) un jauniešu čempions spēka sporta veidā Eduards Eveliņš (Sporta Punkts/Livonia).

“Sporta Punkts/Livonia” galvenais treneris Vilmārs Sokolovs ir gandarīts par padoto sniegumu pirmajā puslaikā, norādot pretinieku pārsvaru grupu cīņās un pašu vairākām kļūdām otrajā puslaikā. “Pa īsu soliņš, vairākas pašu kļūdas, kā arī trenera taktiskās kļūdas spēles vadīšanā,” zaudējuma iemeslus uzskaita Sokolovs. “Pirmajā puslaikā izmantojām, ko vajadzēja izmanot, taču otrajā puslaikā pielaidām vairākas kļūdas. Grupu cīņās izpaudās pretinieku pārākums, taču livonieši cīnījās pašaizliedzīgi. Iepriecināja Eduards Eveliņš, ļoti labs uzbrucējs, pelnīti labākā balvu dabūja,” atzīst galvenais treneris.

“Sporta Punkts/Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis izceļ pretinieku komandas jaudīgo sastāvu un izteikto pārsvaru cīņās. “Manuprāt “Lāči” bija nokomplektējuši samērā jaudīgu sastāvu. Viņiem bija divi vai pat trīs bijušie un arī esošie izlases spēlētāji. Bija pāris arī no “Miesnieki” komandas un divi ārzemnieki. “Lāču” cīņa dominēja, livoniešiem zaudējot gandrīz visas cīņas. Šajā spēles elementā viņi mūs smagi “pārstūma”, jo pretinieki bija gan tehniskāki, gan smagāki. Un šajās cīņās, manuprāt, spēle tika arī izšķirta,” norāda Gorohovskis.

Nākamā spēle “Sporta Punkts/Livonia” Baltijas čempionātā paredzēta 1.oktobrī, kad spēlē par 7. vietu būs jātiekas ar “Fēnikss” un “Ežu” otrajā mazā pusfinālā spēles zaudētāju, kas noskaidrojās svētdien.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi