Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tenax handbolisti spraigā cīņā nonāk uzvaras attālumā no Latvijas čempiontitula

Dobeles Tenax komanda svētdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no triumfa SynotTip Latvijas handbola virslīgā.

Tenax finālsērijas otrajā spēlē izbraukumā pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 20:20 (12:10) ar Rīgas Celtnieku, bet pēcspēles metienos tā guva panākumu ar 5:4. Sērijā līdz trim uzvarām Dobeles komanda tādējādi panākusi 2-0 vadību.

Dobeles komandā ar pieciem vārtiem šajā cīņā izcēlās Ņikita Pančenko, kamēr Celtnieks sastāvā ar astoņiem precīziem metieniem atzīmējās Artūrs Lazdiņš.

Abas komandas aizvadīja spraigu cīņu, bet pirmā puslaika izskaņā Tenax vienībai izdevās iegūt nelielu iniciatīvu un atrauties līdz 11:8. Šo vadību viesi nosargāja līdz lielajam pārtraukumam, atpūtā dodoties ar 12:10. Otro puslaiku Dobeles komanda uzsāka ar Aleksandra Krastiņa un Kristapa Krivmaņa precīziem metieniem un tādējādi savu pārsvaru palielināja vēl par diviem vārtiem.

Tālāk Celtnieks komanda pretiniekiem gan atrauties neļāva un pakāpeniski deficītu samazināja. Rezultāts neizšķirts atkal kļuva 49.minūtē, kad vārtus iemeta Rīgas komandas handbolists Jurijs Piščuhins. Turpinājumā komandas aizvadīja spēli punkts punktā - 54.minūtē rezultāts kļuva 20:20, bet pēc tam vienības vārtus neguva vairāk nekā sešas minūtes.

Pamatlaiks noslēdzās ar 20:20, tāpēc uzvarētāji tika noteikti pēcspēles septiņu metru metienos, kura ar 5:4 uzvarēja Tenax.

Sērijas nākamais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks 11.maijā Dobelē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam svētdien bronzas sērijas otrajā mačā Ludzas Latgols izbraukumā ar 30:26 (14:12) uzvarēja Ogri un sērijā līdz trim uzvarām panāca neizšķirtu 1-1.

Pirms tam pusfinālā Tenax sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pieveica Ogri, bet Celtnieks ar tādu pašu rezultātu apspēlēja Latgolu. Savukārt ceturtdaļfinālā Latgols divu maču summā ar 57:47 uzvarēja Vaiņodi, bet Ogre ar 59:58 apspēlēja Jūrmalas Sportu.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles Tenax, kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas Celtnieku, bet bronzas medaļas ieguva Ludzas Latgols, kas ar 3-1 pārspēja Ogre/Miandum komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi