Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ārmstrongam būs jāatmaksā Tour de France velobraucienos nopelnītie miljoni

Par dopinga lietošanu uz mūžu diskvalificētajam ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam būs jāatmaksā_ Tour de France _velobraucienos nopelnītās prēmijas, pavēstījusi Dalasas apdrošināšanas kompānija SCA Promotions.

Kā zināms, Starptautiskā Riteņbraukšana savienība (UCI) pirmdien oficiāli apstiprināja diskvalifikāciju, ko iepriekš Ārmstrongam piesprieda ASV Antidopinga aģentūra (USADA).

Bijušajam sportistam tādējādi atņemti septiņi prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France uzvarētāja tituli. UCI ar šādu lēmumu uzsvērusi, ka Ārmstrongam nav vietas riteņbraukšanā.

"Ārmstrongs vairs nav neviena Tour de France posma uzvarētājs, tāpēc viņam nav tiesību paturēt CSA izsniegtās prēmijas," teikts kompānijas paziņojumā.

Tour de France velobraucienos Ārmstrongs triumfēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Kopējā SCA izmaksātā summa, kuru kompānija tagad vēlas atgūt, ir 7,5 miljoni dolāru (4,03 miljoni latu).

Ārmstronga ziedu laikos viņa pārstāvētās US Postal Service komandas mātes uzņēmums Tailwind Sports sadarbojās ar SCA, sedzot riteņbraucēja prēmiju sistēmu. Pēc pirmajām apsūdzībām dopinga lietošanā Ārmstrongs pilnīgu prēmiju izmaksu panāca tikai ar tiesas palīdzību.

Nostāju atgūt no bijušā sportista viņa prēmijas atbalstījusi arī Tour de France vadība.

Tieši Ārmstrongs ar saviem fenomenālajiem panākumiem un stāstu par izārstēšanos no sēklinieka vēža palīdzēja atgūt riteņbraukšanas slavu, kas pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados bija zudusi daudzo dopinga skandālu dēļ, taču tagad sportista vārds ticis svītrots no riteņbraukšanas vēstures.

Kā ziņots, no 26 USADA atskaitē minētajām personām, kuras liecinājušas par sliktu Ārmstrongam, 11 bija viņa bijušie komandas biedri. Sešiem no viņiem vēlāk tika piešķirta sešu mēnešu diskvalifikācija.

Bez septiņiem tituliem Tour de France Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Ārmstrongs otro reizi savu karjeru noslēdza pagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt Tour de France velobraucienā tā arī nespēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi