Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārsti mēģina pakāpeniski modināt Dzanardi no mākslīgās komas

Sjēnas slimnīcas ārsti mēģina pakāpeniski modināt autosportistu un parasportistu Alesandro Dzanardi no mākslīgās komas stāvokļa, kurā viņš atrodas teju mēnesi.

53 gadus vecais itālis 19.jūnijā ar savu trīsriteņu braucamo piedalījās braucienā no Pjencas uz Sankviriko d'Orču. Viņš sadūrās ar pretimbraucošu kravas automašīnu un guva smagas galvas traumas.

Turpmākajās nedēļās viņam tika veiktas trīs galvas operācijas. Kā ceturtdien paziņoja Sjēnas slimnīca, Dzanardi veselības stāvoklis joprojām ir nopietns, un paies dažas dienas, lai varētu novērtēt situāciju.

Prognozes par viņa izveseļošanos šobrīd netiek izpaustas, bet slimnīca sola, ka ziņos par jaunumiem nākamajā nedēļā.

Dzanardi sportā slavu iemantojis ar savu neatlaidību un pašaizliedzību. 2001.gada 15.septembrī CART sērijas sacensībās Vācijā Dzanardi mašīnā, kas devās ārā no boksiem, apmēram ar 320 kilometru stundā lielu ātrumu ietriecās Aleksa Taljāni auto. Taljāni avārijā neguva nopietnus savainojumus, taču Dzanardi dzīvība vairākas dienas bija apdraudēta. Ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību, tomēr Dzanardi zaudēja abas kājas. Viņš karjeras laikā kļuva par divkārtēju CART čempionu.

Jau nākamajā gadā pēc avārijas viņš bija atpakaļ trasē un 2007.gadā pievērsās parasportam. Itālis pēdējās divās paralimpiskajaš spēlēs izcīnījis četras zelta un divas sudraba medaļas sacensībās ratiņkrēslā, un mērķēja arī uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm. Viņš ir arī divpadsmitkārtējs pasaules čempions.

Laika posmā starp 1991. un 1999.gadu Dzanardi piedalījās 41 Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacīkstē, pārstāvot "Jordan", "Minardi", "Lotus" un "Williams" komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi