Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ATP rangs: Lībietim 113 vietu kāpums, augšup arī Gulbis

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par četrām vietām un nu atrodas 71.pozīcijā, kamēr jaunu karjeras rekordu sasniedzis Miķelis Lībietis, kļūstot par valsts otro raketi.

Gulbis iepriekšējā nedēļā tika līdz Marseļas ATP "World Tour 250" sērijas turnīra otrajai kārtai, kurā ar 6-7 (5:7), 3:6 zaudēja mājiniekam Rišāram Gaskē. Šajā turnīrā latvietis triumfēja 2014.gadā.

Savukārt šonedēļ Gulbis nav iecerējis dalību nevienā turnīrā. Šosezon 11 aizvadītos mačos latvietis ir izcīnījis piecas uzvaras.

Par Latvijas otro raketi tikmēr kļuvis Lībietis, kurš ATP vienspēļu rangā veicis kāpumu par 113 vietām un nu pakāpies uz 573.vietu. Latviešu tenisista iepriekšējais rekords bija 677.pozīcija.

Kā zināms, februāra vidū Lībietis uzvarēja Azerbaidžānas pilsētā Baku notikušajā "Futures" turnīrā.

Tikmēr kritumu par 29 vietām piedzīvojis Mārtiņš Podžus, kurš šobrīd atrodams 617.pozīcijā, bet viņa brālis Jānis Podžus atkritis uz 1116.pozīciju, piedzīvojot atkāpšanos par 39 vietām. Savukārt Artūrs Lazdiņš atrodams 1472.vietā, kamēr Mikus Losbergs ir 1781.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Vēl joprojām stabilā pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kurš nopelnījis gandrīz divas reizes vairāk punktu nekā tuvākie sekotāji. Otrais rangā ir brits Endijs Marejs, kuram seko leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr piektajā vietā atrodas titulētais spānis Rafaels Nadals, kuram tagad seko japānis Kei Nišikori. Uz septīto vietu pakāpies čehs Tomāšs Berdihs, bet astotais tagad ir Davids Ferrers no Spānijas. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Francijas sportists Žo Vilfrīds Tsonga un viņa tautietis Gaskē.

Kā zināms, Riodežaneiro "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā svētdien uzvaru izcīnīja Urugvajas sportists Pavlo Kuevass, kurš finālā ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-4 uzvarēja Gido Pelju no Argentīnas, tiekot pie sava ceturtā titula karjerā. Savukārt pirmo ATP titulu kopš 2012.gada svētdien izcīnīja amerikānis Sems Kverijs, kurš Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā ar 6-4, 7-6 (8:6) uzvarēja savu tautieti Radžīvu Remu. Tikmēr par Marseļas ATP turnīra uzvarētāju svētdien kļuva Niks Kirgis no Austrālijas, kam šī ir pirmā trofeja karjerā. Viņš finālā ar 6-2, 7-6 (7:3) pieveica 2014.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Marinu Čiliču no Horvātijas.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš pakāpies par sešām vietām uz 369.pozīciju. Tikmēr kāpumu par 25 vietām uz 571.pozīciju piedzīvojis Miķelis Lībietis, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atkāpušies attiecīgi uz 815. un 818.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi