Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Basketbolists Agnis Čavars nesīs Latvijas karogu Tokijas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

Latvijas karognesējs Tokijas olimpiskajās spēlēs būs 3x3 basketbolists Agnis Čavars, pirmdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Pirmdien svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pie pieminekļa Oskaram Kalpakam tika prezentēta Latvijas olimpiskā komanda Tokijas spēlēm, ar Valsts prezidenta Egila Levita dalību paziņojot, ka Latvijas karogu Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs 3x3 basketbola komandas kapteinis Čavars.

Latvijas 3x3 basketbola izlase pēdējo gadu laikā ir bijusi viena no pasaules spēcīgākajām komandām. Pasaules tūrē 2018.gadā tā ierindojās otrajā vietā, 2019.gadā - trešajā vietā, bet 2020.gadā uzvarēja. Čavara un viņa komandas biedru mērķis Tokijas olimpiskajās spēlēs ir cīņa par medaļām.

"Savā un savas komandas vārdā varu teikt, ka kļūt par Latvijas komandas karognesēju olimpiskajās spēlēs Tokijā jebkuram sportistam un Latvijas patriotam ir visaugstākais novērtējums, ko jūs man šodien sniedzat," pēc lēmuma paziņošanas teica Čavars.

"Vēlos teikt lielu paldies, ka esat pamanījuši mūsu smago darbu un novērtējat arī panākumus. Ir liels gods atrasties starp sportistiem, kuri vairo Latvijai sportotgribētājus un līdzjutējus. Mēs esam piemērs, ka ar smagu darbu, ģimenes atbalstu, draudzību un spītīgu mērķtiecību tu vari sasniegt visu," saņemot karogu, teica Čavars.

"Čavars ir spēcīgās un aizrautīgās 3x3 basketbola komandas izveidotājs un kapteinis. Lielā mērā pateicoties viņa aizrautībai un ticībai īstenot savu sapni, Latvijas komanda izcīnīja vietu Tokijas spēlēs, kurā 3x3 basketbols debitēs kā jauna disciplīna," sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Tokijā Kārlis Lejnieks.

"Šīs olimpiskās spēles būs pavisam jauna pieredze daudziem - sportistiem, atbalsta personālam, arī skatītājiem. Komandas sajūtai, kas dod spēku un iedvesmo, šogad būs liela nozīme. Tādēļ mums, Latvijas olimpiskajai saimei, tieši Čavars - kapteinis ar pieredzi komandas ķīmijā - bija vispiemērotākā kandidatūra visas Latvijas komandas pārstāvēšanai Tokijā," izvēli komentēja Lejnieks.

Valsts prezidents Levits komandas prezentācijas pasākumā arī iedvesmoja Latvijas atlētus ar spēka vārdiem: "Jau pēc neilga brīža jūs, Latvijas sportisti, vienotā komandā par spīti visām pasaules veselības un ceļošanas grūtībām dosieties uz Tokiju, lai zem sarkanbaltsarkanajām Latvijas karoga krāsām godam pārstāvētu mūsu valsti pasaules spēcīgāko sportistu sacensībās. Jau šobrīd visa Latvija lepojas ar jūsu sasniegto rezultātu katram savā sporta veidā. Mēs ar lielu interesi, atbalstu un labām domām sekosim līdzi katram startam. Lai jums katram ir ne tikai sportiski sasniegumi, bet arī milzīgs gandarījums par to, ka varat pārbaudīt savus spēkus pasaules mērogā un startēt godam zem savas valsts karoga krāsām."

"Sports - tas vienmēr ir bijis stāsts par spēku, prasmi un veselību. Tāpat sports vienmēr ir bijis par izglītību, jo iemāca tādas vērtības kā disciplīna, darbs komandā, cieņa pret konkurentiem, godīga spēle un pārliecība par saviem spēkiem," sporta nozīmi izcēla izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

"Un nekad nevajag par zemu novērtēt sporta spēju radīt dzīvesprieku. Visu šo vērtību summa un augstākais punkts sportā ir tieši olimpiskās spēles, un labākie šo vērtību vēstneši ir mūsu olimpiskie sportisti. Kas zina, cik šodienas sākumskolēni, vērojot sportistu veikumu Tokijā, pēc desmit vai piecpadsmit gadiem teiks, ka tieši kāds no šodienas olimpiskās komandas dalībniekiem ir bijis par iedvesmu tam, lai paši kvalificētos olimpiskajām spēlēm. Un mums atliek tikai cerēt, ka tādu būs daudz," viņa piebilda.

Līdz ar Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākumu tiek sākta LOK informatīvā un atbalsta komunikācijas kampaņa "Kopā stiprāki. Komanda Latvija", kuras mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar Latvijas komandas sportistiem un pārstāvētajiem sporta veidiem, kā arī caur atbalsta sniegšanu olimpiešiem ikvienam sajusties daļai no vienotas komandas.

"Latvijas komanda ir īpaša. Mūsu sportisti savu sasniegumu ceļā ir ieguldījuši tūkstošiem darba stundu, bet papildu enerģiju vienmēr dod komandas biedru un līdzjutēju atbalsts - cilvēku emocijas ir izšķirošais faktors, kas palīdz saspringtākajos spēles brīžos vai pēdējos distances metros," sacīja LOK prezidents Žoržs Tikmers. "Tāpēc mēs sakām, ka kopā esam stiprāki. Mūsu olimpiešiem novēlu doties ceļā ar pārliecību, ka viņi var paļauties ne tikai uz sevi, bet arī komandas garu un visu Latvijas cilvēku atbalsta spēku."

Jau ziņots, ka 32.vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā, kas no 23.jūlija līdz 8.augustam norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā, Latvijas komandā iekļauti 33 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā.

Latvijas olimpiskās komandas sastāvs Tokijas olimpiskajās spēlēs:

Laura Igaune, Gatis Čakšs, Līna Mūze, Ruslans Smolonskis, Arnis Rumbenieks, Madara Palameika, Anete Kociņa, Līga Velvere (visi - vieglatlētika), Tīna Laura Graudiņa, Anastasija Kravčenoka, Mārtiņš Pļaviņš, Edgars Točs (visi - pludmales volejbols), Vineta Pētersone, Helvijs Babris, Toms Skujiņš, Krists Neilands (visi - riteņbraukšana), Agnis Čavars, Lauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš (visi - 3x3 basketbols), Jevgeņijs Borodavko (džudo), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Roberts Akmens (smaiļošana), Agate Rašmane (šaušana), Kristaps Neretnieks (jātnieku sports), Anastasija Grigorjeva (cīņa), Kalvis Kalniņš (karatē), Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs (abi - svarcelšana), Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs (abi - peldēšana), Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (abas - teniss).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi