Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bēdīgi slavenajam sprinterim Pistoriusam nāksies atgriezties cietumā

Paraolimpisko sprinteri Oskaru Pistoriusu no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pēc tam, kad valsts Konstitucionālajā tiesā tika noraidīta viņa apelācija, sagaida atgriešanās cietumā.

Pistoriuss Konstitucionālajā tiesā iesniedza apelāciju pret pērnā gada izskaņā DĀR Augstākās tiesas Apelāciju komisijas pieņemto lēmumu, ka viņš ir jāatzīst par vainīgu savas draudzenes Rīvas Stīnkempas noslepkavošanā.

Tobrīd Apelāciju komisija nolēma atzīt sportistu par vainīgu draudzenes noslepkavošanā, lai gan pirms tam viņam tika piemērots tikai piecu gadu cietumsods, kad atlēts tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Cietumā viņš devās 2014.gada 21.oktobrī, taču jau nākamā gada 19.oktobrī viņš tika atbrīvots un sods aizstāts ar mājas arestu.

Tomēr prokuratūra iesniedza apelāciju iepriekš piešķirtajam sodam, ko Apelācijas komisija apmierināja, atzīstot 29 gadus veco Pistoriusu par vainīgu slepkavībā, tādēļ viņam bija jāatgriežas cietumā un viņam draud vismaz 15 gadu cietumsods.

Tiesa, Pistoriuss tobrīd tika atbrīvots pret drošības naudu un iesniedza apelāciju Konstitucionālajā tiesā, kas gan tika noraidīta.

Līdz ar to Pistoriusam, kurš šobrīd turpina atrasties mājas arestā, draud 15 gadu cietumsods, bet verdikts tiks paziņots 18.aprīlī. Tomēr sportistam var tikt piemēroti arī 14 gadi cietumā, jo vienu gadu viņš jau tajā bija pavadījis iepriekš.

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā 2013.gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, 2012.gada vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi