Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bendikai divas kļūdas šaušanā un 37.vieta Pasaules kausa pēdējā sprintā

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien pieļāva divas kļūdas šaušanā un ieņēma 37.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās Krievijā notiekošā Pasaules kausa posmā, kas ir noslēdzošais šosezon.

Bendika distancē devās ar piekto numuru un līdz pirmajai šaušanai bija labāko divdesmit sportistu pulkā. Šaušanā guļus latviete neaizvēra jau pirmo mērķi, pēc pirmās ugunslīnijas ieņemot 46.vietu. Zīmīgi, ka pirmās desmit startējušās biatlonistes pirmajā šaušanā kopā pieļāva tikai divas kļūdas, un viena no tām bija Bendika.

Arī šaušanā stāvus cēsniece pieļāva vienu kļūdu un pēc otrās ugunslīnijas ieņēma 39.pozīciju.

Uzvaru sacensībās izcīnīja somiete Kaisa Mekereinena, kura otrajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu un distanci veica 20 minūtēs un 42,3 sekundēs, par 3,1 sekundi apsteidzot Pasaules kausa līderi čehieti Gabrielu Soukalovu. Tikmēr trešā bija norvēģiete Marte Olsbū, kura bija lēnāka vēl par 1,7 sekundēm, izcīnot savu pirmo goda pjedestālu Pasaules kausa sacensībās.

Tikmēr Bendika uzvarētājai zaudēja minūti un 40,0 sekundes, izcīnot 37.vietu un gūstot Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Hantimansijskā piektdien desmit kilometru sprintā sacentīsies vīrieši, kur dalībnieku vidū būs arī labākais Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Savukārt sestdien tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības, bet Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar masu starta distancēm.

Kā zināms, Latvijas sportiste ne pārāk veiksmīgi aizvadīja pasaules čempionātu, kas iepriekšējā nedēļā noslēdzās Norvēģijā. Bendika sprintā ieņēma 78.vietu, 15 kilometru individuālajā distancē viņa palika 65.pozīcijā, savukārt jauktajā stafetē Latvijas kvartets, kurā bez Bendikas startēja arī Žanna Juškāne, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks, ieņēma pēdējo 25.vietu.

Tomēr šī sezona Bendikai ir labākā karjerā, jo viņa negaidīti labi aizvadīja divus Pasaules kausa posmus Ziemeļamerikā. Latvijas sportiste februāra sākumā Kanādā pārsteidza biatlona sabiedrību, izcīnot augsto piekto vietu sprinta sacensībās, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē. Līdz tam viņa nekad Pasaules kausa etapos nebija iekļuvusi pirmajā četrdesmitniekā. Arī pēc tam Latvijas sportiste spēja parādīt atzīstamus rezultātus, jo nākamajā posmā ASV viņa sprintā izcīnīja 15.vietu, bet iedzīšanā pakāpās divas pozīcijas augstāk.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt šajā sezonā pirms pēdējā posma viņš kopvērtējumā ir vienu pozīciju augstāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi