Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Berlīne gatava kandidēt arī uz 2032. vai 2036. gada olimpiskajām spēlēm

Berlīne apsvērs arī 2032. vai 2036.gada olimpisko spēļu uzņemšanu par spīti pēdējo gadu neveiksmēm, otrdien teica vietējās sporta konfederācijas vadītājs Tomass Hērtels.

Berlīnē notika 1936.gada vasaras olimpiskās spēles, ko par propagandas pasākumu izmantoja Nacionālsociālistiskā partija un Ādolfs Hitlers. 2000. gada spēles saņemt neizdevās, un 2024.gada spēļu rīkošanai tika pieteikta Hamburga, taču šo pieteikumu apturēja referendums.

"Berlīne var saņemt tiesības rīkot olimpiskās spēles," Herteks paziņoja DPA. "Berlīnes organizētā sporta pārstāvji par vēl viena pieteikuma iesniegšanu runās ar Vācijas Olimpisko sporta veidu savienību (DOSB)."

Tikmēr vācu politiķi, ieskaitot iekšlietu ministru Horstu Zēhoferu, kurš ir atbildīgs par sporta jomu, ir pret 2032.gada vasaras spēļu rīkošanu. Uz šīm spēlēm Vācijā konkurents varētu būt Rietumvācija ar Reinas - Rūras apvidu, kas taisās pieteikties šo spēļu rīkošanai 19 reģiona pilsētās.

Ziemeļreinas - Vestfālenes federālās zemes, kurā atrodas Reinas-Rūras apgabals, premjerministrs Armīns Lašets pirmdien paziņoja, ka viņš gribētu skaidrību Tokijas spēļu laikā nākamgad, vai Vācijas valdība un DOSB atbalstītu šādu piedāvājumu.

"Mēs vēlamies sasniegt ko lielu Ziemeļreinā - Vestfālenē," paskaidroja Lašets, piebilstot, ka viņš netic Berlīnes pieteikumam 2032. vai 2036.gada spēlēm.

Par 2032.gada spēļu rīkotājiem Starptautiskā olimpiskā komiteja paredz balsot 2025.gadā. Pēc Tokijas nākamās vasaras olimpiskās spēles notika 2024.gadā Parīzē un 2028.gadā Losandželosā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi