Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Biatlonistei Bendikai 45.vieta Pasaules kausa posma sacensībās klasiskajā distancē

Latvijas biatloniste Baiba Bendika trešdien Vācijas trasē Rūpoldingā Pasaules kausa izcīņas piektā posma 15 kilometru distances individuālajās sacensībās ieņēma 45.vietu, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras labāko rekordu.

Lai gan pirmajās divās šaušanās Bendika bija nekļūdīga, kas viņai ļāva ieņemt 20.pozīciju, tomēr nākamajās divās ugunslīnijās latviete nopelnīja pa vienai soda minūtei katrā, kas finišā ļāva sasniegt 45.pozīciju.

Par uzvarētāju tika kronēta itāliete Doroteja Vīrere, kura šautuvē aizvēra visus mērķus un distanci veica 40 minūtēs un 19,9 sekundēs. Par 54,4 sekundēm lēnāka bija somiete Kaisa Mekereinena, kuras viena kļūda pirmajā šaušanā maksāja viņai uzvaru.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja čehiete Gabriela Soukalova, kura ar vienu kļūdu ugunslīnijā finišā no Vīreres atpalika par minūti un 9,9 sekundēm.

Bendika finišā no Vīreres atpalika četras minūtes un 50,2 sekundes, kas viņai deva 45.vietu. Karjeras rekords latvietei ir 43.vieta sprintā, ko viņa decembra vidū sasniedza Austrijā, bet klasiskajā distancē Bendika savu personīgo rekordu pārspējusi par aptuveni 30 pozīcijām.

Finišu klasiskajā distancē sasniedza 95 no 100 uz starta izgājušajām biatlonistēm.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šaušanā pieļāva piecas kļūdas, kas viņam liedza pacīnīties par augstu vietu 20 kilometru distances individuālajās sacensībās, noslēgumā ierindojoties 49.pozīcijā. Tikmēr vēl viens Latvijas biatlonists Daumants Lūsa ar četrām kļūdām, no kurām trīs pieļautas pēdējā šaušanā, ieņēma 87.vietu, kamēr Roberts Slotiņš šaušanā pamanījās pieļaut astoņas kļūdas un finišu sasniedza 101.pozīcijā no 103 finišējušajiem sportistiem.

Tiesa, sniega trūkuma dēļ klasiskajā 20 kilometru distancē kungiem šoreiz tika veikti vien 19,8 kilometri - nevis pieci apļi pa četriem kilometriem, bet seši apļi pa 3,3 kilometriem.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā piektdien notiks stafete vīriešiem. Savukārt sestdien gaidāms masu starts sievietēm un vīriešiem, kamēr svētdien - stafete sievietēm.

Zīmīgi, ka Rūpoldingā Pasaules kausa posms norisinās jau otro nedēļu pēc kārtas, jo iepriekšējā nedēļā tur notika sacensības, ko sākotnē bija iecerēts aizvadīt Vācijas pilsētā Oberhofā, kur gan nebija piemērotu laikapstākļu.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais bija līdz Jaunajam gadam, otrais janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi