Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bičevskis: EHF lēmums ir spļāviens sejā vairākām izlasēm

Eiropas Handbola federācijas (EHF) lēmums pilnībā atcelt pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" pirmās divas kārtas ir kā spļāviens sejā valstsvienībām, sarunā ar Latvijas Handbola federāciju (LHF) pauda organizācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka EHF izpildkomiteja video konferencē piektdien izlēma atcelt 2021.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" pirmās kārtas spēles, kurās Latvijas izlasei jūnija vidū bija paredzēta cīņa ar Izraēlu, un pasaules čempionātam izvirzīt komandas, kuras bija labākās Eiropas čempionātā, slēdzot iespēju uz Pasaules čempionātu tikt Latvijai.

"Esmu absolūti šokēts par EHF lēmumu, kas principā tika pieņemts bez diskusijām. Mēs uzskatām, ka tas ir spļāviens sejā daudzu valstu handbolistiem un handbola sabiedrībai. Neskatoties uz ārkārtīgi lielajiem izaicinājumiem, ko izraisa koronavīruss, šis lēmums neatbilst "fair-play" principiem. Kā piemēru varam minēt olimpiskās spēles. Tās tika atceltas, pirmkārt, gan vīrusa dēļ, domājot par sportistu veselību, gan arī lai saglabātu godīgus principus kvalifikācijā," LHF nostāju skaidro Bičevskis.

"Tāpēc mēs aicināsim iespējami daudz valstu pārstāvjus paust viedokli, kas šis jautājums ir liekams atkārtotai diskusijai, lai izvērtētu visas teorētiskās iespējas, kas ļautu izlasēm cīnīties par iespēju piedalīties pasaules čempionātā."

"Protams, apzināsimies, ka īpaši sāpīgs šis lēmums ir vairākiem mūsu izlases spēlētājiem, jo vairums līderu ir karjeras noslēguma fāzē. Viņiem tā pēc būtības var būt atņemta cerība jebkad dzīvē spēlēt pasaules čempionātā, bet tas nemaina mūsu pārliecību, kas vispār kopumā ir godīgi pret jebkuru izlasi, kurai vēl pastāvēja iespēja cīnīties par vietu pasaules čempionāta finālturnīrā."

Koronavīrusa izplatība pamatīgi ietekmējusi Eiropas handbola sacensību norisi. Jau iepriekš EHF bija informējusi federācijas par iespējamajiem datumiem, kad varētu atsākties vairākas EHF sacensības. Iepriekš vairāki turnīri tika pārcelti uz vēlāku laiku, bet piektdienas konferencē, izvērtējot situāciju un ņemot vērā visus potenciālos riskus, pieņemti vairāki ļoti nopietni lēmumi.

Latvijai "play-off" pirmajā kārtā bija jāspēlē pret Izraēlu. Sākotnēji šīs spēles no aprīļa tika pārceltas uz jūniju, bet šobrīd ir skaidrs, ka arī jūnijā tās netiks aizvadītas.

Attiecīgi, balstoties uz Eiropas čempionāta finālturnīra rezultātiem, atlikušās ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru iegūst Slovēnija, Vācija, Portugāle, Zviedrija, Austrija, Ungārija, Baltkrievija, Islande, Čehija un Francija. Spānija, Horvātija un Norvēģija savu vietu bija garantējušas jau iepriekš kā trīs spēcīgākās komandas Eiropas čempionātā. Savukārt Dānija uz turnīru dosies kā iepriekšējā pasaules čempionāta uzvarētāja.

2020.gada vasarā Rīgā bija plānots Eiropas čempionāta U-20 izlasēm B divīzijā. Ilgāku laiku notika pārrunas par datumiem, kad turnīru varētu aizvadīt. Pirmdien EHF pieņēma lēmumu, kas šīs sacensības nenotiks ne šajā vasarā, ne šogad vispār.

Šobrīd noteiktais laiks ir 2021.gada janvāris, bet šajā jautājumā galējais lēmums tiks pieņemts EHF Izpildkomitejas jūnija sanāksmē.

Top komentāri

jānis
j
Tagad daudzi sporta veidi darbojas un organizē sacensības ar datoru palīdzību, tas nozīmē, ka visādi čempionāti nemaz tā īsti nav vajadzīgi, nav jātērē nenormāla nauda un laiks.Tos "superatlētus" varētu nodarbināt Vācijas, Lielbritānijas u.c. valstu dārzeņu novākšanas darbos par adekvātu atalgojumu.
Nabadziņš.
N
Un vēl šokēts. Ja neesi priecīgs par lēmumu, sniedz prasūbu sporta šķīrējtiesā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi