Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Boksera un policista Brieža ieņēmumi pērn - teju pusmiljons eiro

Latvijas labākā boksera un Valsts policijas inspektora Maira Brieža ieņēmumi pagājušā gadā bija aptuveni pusmiljons eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

No Lielbritānijas kompānijas Siesta Boxing LTD viņš honorārā saņēmis 300 000 ASV dolāru (243 486 eiro) honorāru, bet no Vācijas kompānijas Huck Sports Promotion GMBH - 150 000 eiro honorāru.

Briedis pērn pavasarī uzvarēja Vācijas sportistu Marko Huku, izcīnot Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā. Valsts par šo panākumu viņam piešķīra aptuveni 28 000 eiro lielu prēmiju, ko sportists solīja ziedot labdarībai. Savukārt 300 000 dolāru, visticamāk, samaksāti par Pasaules Boksa supersērijas cīņu pret kubieti Maiku Peresu.

Izglītības un zinātnes ministrija Briedim pārskaitījusi 27 035 eiro, bet algā par darbu Valsts policijā viņš saņēmis 14 333 eiro. Algā no uzņēmuma Rigvir viņš saņēmis 10 618 eiro. Briedis pērn guvis ienākumus arī no uzņēmumiem Virši A, Ahti, kā arī no Rīgas domes un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, kas izmaksājusi pabalstu.

Brieža kopējie ieņēmumi pērn bijuši aptuveni 472 000 eiro. Vienlaikus viņš deklarācijā nav uzrādījis, ka viņam būtu skaidras vai bezskaidras naudas uzkrājumi, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas jeb 8600 eiro.

Briedis bez inspektora amata pērn darbojies uzņēmumā Ahti kā drošības konsultants un uzņēmumā Rigvir kā drošības dienesta vadītājs un drošības konsultants.

Brieža īpašumā ir zeme un ēka Olaines pagastā, bet viņam nepieder neviens transporta līdzeklis.

Briedim nav parādsaistību.

Briedim ienākumi par šogad janvāra beigās notikušo boksa cīņu ar Oleksandru Usiku Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā būs jānorāda šī gada deklarācijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas Arēnā Rīga Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta. Mača rīkotāji izteicās, ka pēc šīs cīņas Briedis kļūšot par miljonāru.

Top komentāri

apsveicu!
a
Malacis! Godam nopelnījis atšķirībā no visādiem OIK pizņejcmeņiem, Veiksmes stāstu kredītbrīvdienīšiem un citām siles cūkām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi