Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bokseris Pakiao pretendēs uz Filipīnu prezidenta amatu

Bokseris Menijs Pakiao pretendēs uz Filipīnu prezidenta amatu, bokseris paziņoja svētdien.

Pasaules čempions astoņās svara kategorijās un filipīniešu elks par vēlmi kandidēt uz valsts prezidenta amatu paziņoja vairākas nedēļas pēc zaudējuma Lasvegasā kubietim Jordenisam Ugasam, kas varētu būt Pakiao pēdējā profesionālā cīņa ringā.

"Pašlaik ir pienācis laiks - mēs esam gatavi pieņemt līderības izaicinājumu," svētdien sacīja pašreizējais senators Pakiao, piekrītot, ka viņa kandidatūra tiek izvirzīta kā alternatīva prezidenta Rodrigo Dutertes varas partijā.

Pakiao 2010.gadā ienāca politikā kā kongresmenis, pēc tam tika ievēlēts Senātā, un jau sen tiek gaidīts, kad Pakiao kandidēs uz augstāko valsts amatu.

42 gadus veco Pakiao daudzi viņa valstī apbrīno par dāsnumu un spēju no nabadzības izsisties par par vienu no pasaules labākajiem un bagātākajiem bokseriem.

Tomēr viņa atbalsts Dutertes nāvējošajam "narkotiku karam" un iepriekšējie komentāri par geju pāriem ir izpelnījušies daudzus nelabvēļus.

"Tiem, kas jautā, kāda ir mana kvalifikācija, es varu pavaicāt, vai esat kādreiz piedzīvojuši badu?" Pakiao jautāja Nacionālajā asamblejā, kuru kontrolē "PDP-Laban" - pret Duterti vērsta frakcija.

"Vai esat kādreiz piedzīvojuši, ka jums nav ko ēst un ir jāaizņemas nauda no kaimiņiem vai jāgaida pārpalikumi pie pārtikas veikala? Meniju Pakiao, kas atrodas jūsu priekšā, veidoja nabadzība," citēts slavenais bokseris.

Daži apšauba boksera piemērotību prezidenta amatam.

"Nopietni, Menij? Jūs esat iedvesmotājs boksā, taču es nevaru ielaisties tādā kompromisā un ļaut jums vadīt savu valsti," sacījis kāds "Twitter  lietotājs.

Termiņš kandidātu reģistrācijai nākamā gada vēlēšanām ir 8.oktobris.

Pakiao ringā kopš 1995.gada aizvadījis 72 cīņas, 62 svinot uzvaru un astoņās zaudējot. 39 no tām uzvarētas ar nokautu, kā arī trīs šādā veidā zaudētas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi