Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bokseris Zutis Milžu cīņās izaicinās gruzīnu Gasijevu

12. novembrī, Tukuma sporta hallē (Pauzera ielā 7) jau devīto reizi risināsies starptautiskais profesionālo cīņu šovs Milžu cīņas. Arī šoreiz cīņu būrī pēc MMA, kikboksa un boksa noteikumiem cīnīsies pašmāju sportisti un cīkstoņi no ārzemēm. Vakara galvenajā cīņā pēc MMA noteikumiem ar gruzīnu Soslanu Gasijevu dūres krustos Kristaps Zutis.

“Milžu cīņu” vēsture aizsākās tālajā 2009. gadā, kad Tukumā pirmo reizi ienāca profesionālo cīņu sporta pasākumi, taču tie notika zem cita nosaukuma. 2012. gadā šis cīņu sporta notikums tika nodēvēts par “Milžu cīņām” un tika rīkots katru gadu līdz pasauli pāršalca Covid-19 pandēmija. Sakarā ar pandēmiju “Milžu cīņas” nenotika 2020. un 2021. gadā, bet tagad pēc divu gadu pauzes šis pasākums atgriežas uz cīņu sporta skatuves. Šis ir pats senākais un, iespējams, pats patriotiskākais cīņu pasākumu seriāls valstī, kas apzināti katru gadu tiek rīkots valsts svētku nedēļā starp 11. un 18. novembri.

“Milžu cīņās” iepriekšējos gadus uz ringa kāpušas tādas pašmāju un ārvalstu sporta zvaigznes kā Žeroms Lebanērs (Francija), Rodrigo Nzojimbuka (Burundi), Zaurs Džavadovs (Latvija), Ksavjē Aloi (Kanāda), Faruhs Saidulajevs (Uzbekistāna), Aleksandrs Jakobsens (Norvēģija), Vugars Bahšijevs (Azerbaidžana), Edgars Skrīvers (Latvija), Endijs Manzolo (Igaunija), Semijs Ben Amors (Francija), Joakims Jankovičs (Dānija), Agnese Boža (Latvija), Laiems Tomass Stemps (Anglija), Mareks Lavrinovičs (Latvija) un daudzi citi.

Arī šogad cīņu būrī kāps sportisti no Latvijas un viesi ārzemēm. Kopumā paredzētas 15 cīņas – astoņas pēc MMA, sešas pēc boksa un viena pēc kikboksa noteikumiem. “Milžu cīņu” ietvaros tiks izspēlēts vakantais Latvijas MMA čempiona tituls svarā līdz 77 kg, kuru savā starpā dalīs pieredzes bagātie Armands Tīlens un Artūrs Leisāns.

Par centrālo dueli, kas noslēgs cīņu vakaru, parūpēsies Latvijas boksa smagsvars no Sabiles Kristaps Zutis. Viņš pēc MMA noteikumiem spēkosies ar 2021. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieku MMA amatieriem Soslanu Gasijevu no Gruzijas. Zutim, kurš šim duelim gatavojās Kiprā, šī būs tikai otrā cīņa pēc MMA noteikumiem karjerā, savukārt Gasijevam pieredze MMA sportā ir krietni lielāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi