Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briedis aizvada atklāto treniņu pirms nākamnedēļ gaidāmās cīņas ar Delorjē

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis šodien aizvada atklāto treniņu, gatavojoties nākamajā nedēļā Maskavā gaidāmajai cīņai ar francūzi Brandonu Delorjē.

Atklātais treniņš piektdien plkst.17 notiks SMSCredit.lv Sporta centrā, K.Ulmaņa gatvē 150, Rīgā. Treniņa laikā mediju pārstāvjiem būs iespēja ne tikai vērot Brieža gatavošanos, bet arī pēc tam iztaujāt bokseri un viņa treneri Dmitriju Šiholaju.

Plānots, ka treniņš ilgs pusotru stundu, bet pēc tam Briedis un viņa treneris būs pieejami intervijām.

Jau ziņots, ka Briedis 21.jūlijā Pasaules boksa supersērijas fināla ietvaros tiksies ar mazpazīstamo francūzi Delorjē. Abu sportistu divcīņa notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kad gaidāms arī supersērijas fināls pirmajā smagajā svarā starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

Brieža un Delorjē cīņa kalpos kā iesildošā Pasaules boksa supersērijas finālam. Teorētiski latvietis ir arī kā fināla cīņas rezervists, tomēr maz ticams, ka viņš tiks pie iespējas cīnīties par galveno balvu, jo tad kādam no finālistiem - Usikam vai Gasijevam - jāatsākās no dueļa.

Savas karjeras laikā 25 gadus vecais Delorjē 13 cīņās guvis 11 uzvaras, bet tikai vienu ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un vienu reizi zaudējis.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 24 cīņās guvis 23 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.

Janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas Arēnā Rīga Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Pirms tam ceturtdaļfinālā Briedis arī Rīgā pārspēja kubieti Maiku Peresu.

Finālā Usiks tiksies ar Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Sākotnēji boksa supersērijas fināls bija ieplānots 11.maijā Saūda Arābijā, bet Usika traumas dēļ tas tika pārcelts uz vasaru un tagad notiks Krievijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi