Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Briedis: Aklimatizācija Čikāgas laikam būs liels pārbaudījums

Latvijas vadošajam bokserim Mairim Briedim aklimatizācija Čikāgas laikam būs liels pārbaudījums, viņš otrdien atzina sarunā ar žurnālistiem.

Briedis 10.novembrī Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara ceturtdaļfināla cīņā spēkosies ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

"Tas būs liels izaicinājums un pārbaudījums. Nezinām, kā ķermenis uzvedīsies un kā izdosies aklimatizēties. Tas, ka šobrīd neesmu pasaules čempions, vēl vairāk motivē ceļam, kuru ejam. Dievs man devis otro iespēju, lai pierādītu saviem atbalstītājiem un nelabvēļiem. Ceru, ka izdosies Latvijai atgūt pasaules čempiona jostas," otrdien pēc atklātā treniņa pauda Briedis.

Pašlaik 27 gadus vecais armēņu izcelsmes bokseris Gevors karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu. Gevors iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada septembrī, kad uzvarēja amerikāni Aizeju Tomasu.

"Viņš ir bijis [boksa supersērijas izveidotāja Kalles] Zauerlanda komandā, kur nav sliktu bokseru. Domāju, ka būs interesanta cīņa," atzīmēja Briedis.

"Čikāgas latvieši rakstīja un aicināja, lai atbraucu iepriekš un satiekamies. Ceram, ka izpildīsim savu solījumu un 11.novembrī, Lāčplēša dienā, varēsim pēc cīņas satikties," atzīmēja Briedis.

Viņš ASV bijis jau iepriekš karjerā, mēnesi piedaloties sparinga treniņos.

"Uzticos savai komandai, kas pieskatīs manu režīmu. ASV biju boksējies sparingos, toreiz pirmā nedēļa bija grūta. Pēc tam jau aizgāja, tāpēc šoreiz braucam desmit dienas iepriekš," atklāja Briedis.

"Šis ir bokss, kur ir ļoti daudz faktoru, kas var ietekmēt cīņu - gan manu, gan pretinieka sniegumu. Pēc sajūtām ceru, ka kaut kur esmu pielicis. Boksā ir daudz faktoru - traumas un citas lietas, taču ringā darīšu visu iespējamo," uzsvēra bokseris.

Latvijā laikapstākļiem kļūstot vēsākiem, Briedis treniņus aizvada iekštelpās.

"Ārā ir vējains un drēgns, tāpēc neskrienam ārā. Naktī ceļamies augšā un aizvadām vienu treniņu, lai pielāgoties Čikāgas laikam. Pats galvenais ir aklimatizācija," teica Briedis.

Šogad šķīrušies Latvijas boksera un viņa menedžera Ala Siestas jeb Alberta Hačaturova ceļi. Augustā Hačaturovs paziņojumā apvainoja Briedi un šobrīd ar viņu strādājušo komandu. Briedis pirms atklātā treniņa lūdza Hačaturova viedokli atspoguļojošajiem Latvijas medijiem - portālam Sportacentrs.com un Latvijas Avīzei - pamest treniņu zāli.

"Savam menedžerim Raimondam Zepam teicu, kamēr boksēšu, šie mediji nepiedalīsies mūsu treniņos. Esmu 20 gadus atdevis sportam, lai kāds cilvēks šo mēģinātu sagraut..." noteica Briedis.

Patlaban 33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Abi bokseri sacentīsies pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Briedis šajā svara kategorijā Pasaules boksa supersērijā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēma ceturtdaļfināla pārus. Šāda turnīra sistēma panākta, vienojoties ar četrām vadošajām boksa organizācijām.

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš pēc tam kļuva par sacensību čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi