Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Briedis pēc punktiem uzvar Gevoru un iegūst WBC dimanta jostu

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien ASV pilsētā Čikāgā Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla duelī pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

Briedim uzvaru deva visi trīs tiesneši. Pēc punktiem rezultāts bija 116:110, 115:111 un 114:112. Līdz ar to Briedis savā īpašumā ieguva arī Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Supersērijas pusfinālā Briedis tiksies ar poli Kšištofu Glovacki. Viņš savā ceturtdaļfināla duelī sestdien turpat Čikāgā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Briedis un Gevors šo dueli sāka diezgan piesardzīgi, lai gan pirmajā raundā latvietis centās veikt pāris nesekmīgas kombinācijas. Tiesa, pāris sitienus viņam izdevās trāpīt un kopumā Latvijas bokseris izskatījās bīstamāks. Savukārt otrā raunda beigās Briedim izdevās kombinācija, kurā viņš veiksmīgi trāpīja Vācijas pārstāvim pa korpusu un pēc tam pa galvu.

Turpmākajos raundos situācija nemainījās, bet Briedim piederēja neliela iniciatīva. Ceturtajā raundā Gevoram par netīru boksēšanos tika atņemts viens punkts, par ko Vācijas pārstāvis tika jau iepriekš brīdināts. Kopumā Latvijas bokseris nebija tik bīstams un agresīvs kā savās iepriekšējās cīņās.

Cīņā nebija lielu pavērsienu, lai gan Briedim desmitā raunda ievadā arī atņēma vienu punktu.

Noslēdzošajos divos raundos Briedis gan aktivizējās un veica pāris lieliskus sitienus. Gevoram bija pārsista uzacs, bet šajā duelī abi bokseri aizvadīja visus 12 raundus, tāpēc uzvarētājs tiks noskaidrots pēc punktiem.

Otrs supersērijas pusfināla pāris šajā svara kategorijā tikmēr jau ir zināms - Kubas bokseris Juniers Dortikoss spēkosies pret amerikāni Endrū Tabiti.

Piektdien notika oficiālā svēršanās procedūra. Briedis svēra 89,99 kilogramus, kamēr Gevors - 90,62 kilogramus, par mata tiesu iekļaujoties svarā.

Patlaban 33 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Tikmēr 28 gadus vecais Gevors karjeras laikā 25 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu. Viņš iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada septembrī, kad uzvarēja amerikāni Aizeju Tomasu.

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš pēc tam kļuva par sacensību čempionu.

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Usiks tikmēr sestdien aizstāvēja savus titulus, astotajā raundā Lielbritānijas pilsētā Mančestrā nokautējot britu Toniju Beljū.

 

Top komentāri

Paldies
P
Mairis malacis! Izturību Tev!
Nata
N
Paldies! Malacis! Veiksmi turpinot iesākto!
Astra Zvirbule(ex.Liepiņa)
Man acīs sariesās gandarījuma,prieka un lepnuma asaras! Mēs esam lepni par Tevi! Turi buru stingri,mērķtiecīgi un pašpārliecināti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi