Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Briedis: Pēc zaudējuma Usikam daudz kas manā dzīvē sakārtojās

Latvijas vadošajam bokserim Mairim Briedim pēc zaudējuma Pasaules boksa supersērijas (WBSS) iepriekšējās sezonas pusfinālā daudzas lietas dzīvē sakārtojās, pirms sestdien gaidāmā šīs sezonas fināla uzsver Briedis.

WBSS pirmā smagā svara fināls notiks 26.septembrī Minhenē, un tajā Briedis cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu.

"Bija divas nometnes, taču nezinu, kura bija labāka. To mēs redzēsim, kāds būs rezultāts cīņā. Duelis notiks boksa lielvalstī Vācijā, kas ir mans liels pagodinājums. Vācijā cīnīšos ne pirmo un, cerams, arī ne pēdējo reizi," ceturtdien notikušajā preses konferencē uzsvēra Briedis.

Iepriekšējā supersērijas sezonā Briedis apstājās pusfinālā, atzīstot vēlākā čempionā Oleksandra Usika pārākumu.

"Pēc zaudējuma Usikam sapratu, ka tā bija jānotiek. Pēc tās cīņas dzīvē daudz kas sakārtojās - gan komandā, gan ārpus tās. Ja būtu uzvarējis cīņu, iespējams, karjera nebūtu gājusi uz augšu. Usiks tobrīd bija pelnījis vairāk nekā es. Tāpēc šeit ir mana otrā iespēja. Domāju, ka parādīsim cīņu, ko boksa pasaule atcerēsies ilgu laiku un baudīs daudzus gadus pēc šī notikuma," stāstīja Briedis.

Viņš Vācijā iepriekšējo reizi cīnījās 2017.gada aprīlī, kad uzvarēja Marko Huku un ieguva divas čempiona jostas.

"Tās bija tādas pašas sajūtas, kā mans dēls pirmo reizi ietu skolā. Pirmo reizi kāpu uz lielās skatuves un ieguvu titulu. Uzticos savai komandai, esam ieguldījuši lielu darbu un turpinām kopā strādāt. Mājas sienas palīdz, bet mana "siena" būs mana komanda. Iziesim ringā un parādīsim fantastisku cīņu. Ar nepacietību gaidām rītdienas svēršanos un sestdienas cīņu," uzsvēra Briedis.

Tikmēr Dortikoss stāstīja, ka viņam šajā laikā bijuši pāris treniņi dienā.

"Biju aktīvs un strādāju kopā ar komandu. Darījām visu, lai es būtu vesels. Paldies visiem, kuri nezaudēja ticību," teica kubietis. 

Tāpat arī Dortikoss iepriekšējā sezonā apstājās pusfinālā, kur atzina krieva Murata Gasijeva pārākumu.

"Tā bija cita pieredze, esmu kļuvis nobriedušāks. Esmu gandarīts, ka atrodos šeit. Gribu pierādīt, kāpēc esmu labākais pasaulē un kāpēc mani sauc par Doktoru Nokautu. Lai kļūtu par visu laiku labāko, ir sevi jāatdod par 100%," skaidroja Dortikoss.

Abi bokseri cīnīsies par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju. Tieši Minhenē Ali pēdējo reizi karjerā uzvarēja ar nokautu, 1976.gada maijā pārspējot bridu Ričardu Danu.

"Cīnīšos, lai saglabātu Muhameda Ali mantojumu," pauda Dortikoss.

Abi bokseri spēkosies arī par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu un žurnāla Ring jostu

Sākotnēji cīņa bija plānota 21.martā Rīgā, bet Covid-19 pandēmijas straujās izplatības dēļ, to atlika uz 16.maiju. Vēlāk tika pārcelta arī 16.maijā plānotā cīņa.

Duelis notiks Plazamedia Broadcasting Center televīzijas studijā, taču cīņu klātienē skatītāji vērot nevarēs.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš vēlāk kļuva par trofejas ieguvēju.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Ceturtdaļfinālā Briedis ar tiesnešu vērtējumu uzvarēja Vācijas bokseri Noelu Mikaeljanu, bet Dortikoss tādā pašā veidā tika galā ar poli Mateušu Masternaku.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi