Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Briedis pirms cīņas par simts gramiem vieglāks nekā Usiks

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis un ukrainis Oleksandrs Usiks piektdien aizvadīja oficiālo svēršanās procedūru pirms sestdien gaidāmās Pasaules Boksa supersērijas pusfināla cīņas, latvietim esot par simts gramiem vieglākam par pretinieku.

Briedis svēršanās procedūrā bija 90,3 kilogramus smags, kamēr par viņu augumā garākais pretinieks svēra 90,4 kilogramus. Abi bokseri sacentīsies pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Latvijas bokseris, salīdzinājumā ar savu iepriekšējo cīņu, kad septembra pēdējā dienā supersērijas ceturtdaļfinālā uzvarēja kubieti Maiku Peresu, tagad ir par 200 gramiem smagāks.

Uz svēršanās procedūru, kura bija atklāta publikai, bija sanākuši daudz līdzjutēju, tostarp arī liels pulks Usika atbalstītāju, kuri bija gana skaļi, skandējot ukraiņa uzvārdu.

"Man ir liels gods pārstāvēt Latviju un cīnīties par titulu. Redzēsim, kas notiks rīt, vai pateicoties skatītājiem izdosies pārrakstīt Latvijas sporta vēsturi. Tas, ka cīņa notiek mājās man dod papildu motivāciju. Ar jūsu (skatītāju) enerģiju un manu darbu būsim kopā ringā," nelielā ekspresintervijā sacīja Briedis.

Tikmēr Usiks neslēpa, ka ir daudz strādājis, tāpēc tic, ka var apvienot Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pasaules čempionu jostas.

"Šī ir iespēja apvienot jostas, kas man dod papildus motivāciju. Esmu daudz strādājis, tāpēc esmu pārliecināts par uzvaru, bez tam, man ļoti patīk zaļā krāsa," Usiks netieši norādīja uz to, ka Briedim piederošā WBC pasaules čempiona josta ir zaļā krāsā.

Pirms tam svēršanās procedūras aizvadīja arī pārējie bokseri, kuri sestdien aizvadīs dueļus pirms Brieža un Usika cīņas. No Latvijas bokseriem sestdien ringā dosies arī Andrejs Pokumeiko, Ričards Bolotņiks, Nikolajs Grišuņins un Jevgeņijs Aleksejevs.

Kā vēstīts, otrdien abiem bokseriem bija publiskie treniņi lielveikalā, trešdien Briedis saņēma Triju Zvaigžņu ordeni, bet ceturtdien norisinājās oficiālā preses konference. Kā pastāstīja boksera pārstāvis Raimonds Zeps, kaut katru dienu Briedim ieplānots pa vienam publiskajam pasākumam, viņš joprojām arī aizvada pa diviem treniņiem dienā.

Jau vēstīts, ka Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Tikmēr Usiks savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku, nosargājot Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā izcīnījis uzvaras visās 23 cīņās, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu. Viņa nākamais pretinieks, 31 gadu vecais Usiks arī uzvarējis visās 13 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

Šīs cīņas uzvarētājs Pasaules boksa supersērijas finālā maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

 

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Vai ta viss jau izdzerts,ka jācīnās "par simts gramiem" !!!!
Miks
M
Nu tad Usykam 100 grami jaiedzer pirms cinas
Onslow
O
krusts uz Usika kala svēra 100 gr...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi