Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Sandis Kleins: Ar visu to, kā vācu federācija palīdzēja savam bokserim, viņi neko neieguva, jo mums uz cīņu bija plāns un to izpildījām

Brieža treneris: Vācieši visu laiku darīja kaut ko, lai mums nebūtu ērti

Latvietim Mairim Briedim pirms cīņas par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā bija liela atbildības sajūta, jo viņa komanda apzinājusies, ka otra šāda iespēja, visticamāk, vairs nebūs, uzskata sportista treneris Sandis Kleins.

Jau vēstīts, ka Briedis sestdien Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

Kā pēc atgriešanās Rīgā pauda Kleins, Vācijas puse darījusi visu, lai sportistam būtu neērti. Piemēram, krēslā, kas iedots pirms cīņas, bijusi nagla, kā arī pārcelts preses konferences sākums un latvieši par to nav zinājuši.

"Tāpat Hukam bija ļoti mazi cimdi, kā arī viņam rokas ar bindēm bija noteipotas tā, kā nav atļauts," teica Kleins. "Ar visu to, kā vācu federācija palīdzēja savam bokserim, viņi neko neieguva, jo mums uz cīņu bija plāns un to izpildījām."

Kā teica Kleins, cīņa bijusi tik ātra, kādu Briedis nekad nebija aizvadījis.

"Boksējām neraksturīgi ātri un jau no pirmā raunda. Trīs raunda minūtes pagāja kā viena," stāstīja Kleins. "Redzot Huka cimdus, bija skaidrs, ka viņš ies tikai virsū, jo ar tik maziem cimdiem aizsardzībā neviens neboksē. Pasaules grandi dažādi šmaucas, viņiem ir speciāli taisīti cimdi. Šādas lielas cīņas norūda, iedod jaunas zināšanas. Viņi visu laiku darīja kaut ko, lai mums nebūtu ērti."

Kā teica Kleins, ap piekto sesto raundu Briedis nedaudz izlaida cīņas pavedienu, tomēr kopumā bokseris izpildījis praktiski visu, ko treneris teicis.

"9-11 raundu viņš noboksēja super, zināju, ka esam vadībā, tāpēc uz pēdējo raundu teicu, lai viņš neiet virsū un viegli strādā. Divas minūtes tā arī bija, bet pēdējā minūtē viņš aizgāja uz priekšu," Kleins uzskaitīja vienīgo, kas viņu nav apmierinājis cīņā, turklāt tieši šajā laikā Briedis arī guvis ribas traumu. " Mairis sagriezās, sanāca kautiņš un tur viņš pats sitot pastiepa ribu. Cīņas karstumā viņam pašam licies, ka riba salūzt, bet rentgens parādīja, ka nekas traks nav - pāris nedēļas pasāpēs un pāries."

"Mums bija liela atbildība, jo zinājām, ka, ja šoreiz titulu neizcīnīsim, otra iespēja mums nebūs. Tas uzlika papildus slogu," stāstīja Kleins, slavējot sabraukušos latviešu līdzjutējus. "Likās, ka boksējam nevis Vācijā, bet Rīgā, tas bija ļoti jūtams un tas bija ļoti patīkami."

Kā zināms, fakts, ka cīņa, būs par pasaules čempionu titulu, kļuva zināms vien pāris dienu pirms dueļa. "It kā tas neko nemainīja, tomēr atbildības sajūta iekšēji palika lielāka. Zinājām, ka tas ir mūža notikums un ka pārrakstām vēsturi."

Maijā par WBC Sudraba jostu Brieža pērn uzvarētajam nigērietim Olanrevaju Durodolam pretinieku laukumā jātiekas ar krievu Dmitriju Kudrjašovu un teorētiski šī dueļa uzvarētājam būtu jākļūst par nākamo latvieša pretinieku.

"Šī cīņa, iespējams, nenotiks. Tur iet smagas pārrunas, jo Kudrjašovs gatavojas, bet Durodols patlaban nav formā, viņi ar daudz ko nevar tikt skaidrībā," atklāja Kleins, paužot, ka Briedis uzreiz pēc dueļa sazvanījies ar WBC prezidentu Maurisio Sulaimanu, tomēr nekas konkrēts par nākotni nav ticis pārrunāts.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Top komentāri

Malacis
M
ka sadeva pa muti vācietim, kurš izmantoja nekorektu ekipējumu. Un svešvalodas (nigēriešu, ne tikai krievu) arī samācījies ne pa jokam!
inga
i
ta ir vaciesu pretiga daba-pasiem neko nedarit,bet traucet citiem.....skaudigi un negodigi cilveki.
Agris
A
Pirmkart tas bija serbs,bet ne vacietis. Otrkart par to ekipejumu vajadzeja komandas parstavim protestet,bet ne tagad pec cinas virinat mutti. Ari latviesiem ir daba kas citiem varbut nepatik. Parasti musu "atbrivotajs lielajs kaimins "kad pazaude tad norej pretinieku,nevajag nolaisties lidz tadam limenim,tas godu nedara. Briedis malacis uzvareja,ta ka nav ko pikstet.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi