Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Broders un Puisīte izvirzās vadībā LMT Latvijas amatieru golfa čempionātā

Kārlis Broders un Māra Puisīte piektdien "Ozo Golf Club" laukumā visveiksmīgāk sāka LMT Latvijas amatieru čempionātu, pēc pirmās kārtas izvirzoties vadībā turnīrā, kurā abi uzvarēja arī pirms gada.

Broders pirmās 18 bedrītes sacensībās izspēlēja ar 75 sitieniem jeb trīs sitienus virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR) un kļuva par pārliecinošu līderi. Tuvāko sāncensi Mārci Broderu līderis apsteidz par septiņiem sitieniem. Trešo vietu pirms otrās kārtas dala Gustavs Jankavs un Kristaps Krištopans ar 83 sitienu rezultātu, savukārt piektais ar 84 sitieniem ir Kristaps Gulbis - tenisista Ernesta Gulbja brālis.

Kārlis Broders ir trīskārtējs Latvijas amatieru čempions, un golfa karjeras pilnveidošanu viņam izdevies apvienot ar studijām Lafboro universitātē Anglijā.

Sieviešu konkurencē, jau prognozējami, cīņa izvērtās daudz sīvāka un nopietnas izredzes uz uzvaru saglabā vairākas spēlētājas. Māra Puisīte pirmajā kārtā nospēlēja ar 74 sitieniem jeb +2 virs PAR, kas viņai ļāva par diviem sitieniem apsteigt Lauru Jansoni. Vēl par vienu sitienu vairāk bija līderes vecākajai māsai Kristai Puisītei, kura pēc pirmās dienas ir trešā.

Pēc pirmajām deviņām bedrītēm līderpozīcijās izvirzījās māsas Puisītes ar 38 sitieniem, savukārt Jansonei iesākums neizdevās tik veiksmīgs - 41 sitiens. Toties otrajā bedrīšu deviņniekā Jansone nospēlēja vienu sitienu zem PAR un pakāpās uz 2.vietu.

Par līderu trio meistarības līmeni atgādina fakts, ka Jansone ir divkārtēja ASV studentu sporta (NCAA) "Atlantic Sun" konferences čempione, Krista Puisīte NCAA nule kā veiksmīgi aizvadījusi debijas sezonu, bet Māra Puisīte spēlēt un mācīties uz ASV ar golfa stipendiju pārcelsies šoruden.

LMT Latvijas Amatieru čempionāta uzvarētājus sieviešu un vīriešu konkurencē noteiks triju dienu sacensībās, izspēlējot 54 bedrītes, - 18 bedrītes katru dienu. Sestdien pirmo divu dienu rezultātu summā kļūs zināmi 54 labākie vīrieši, kas kvalificēsies spēlei arī svētdien. Sievietēm mazāka dalībnieku skaita dēļ visas golferes spēlēs trīs dienas.

LMT Latvijas Amatieru čempionāts ir vienas no sezonas visprestižākajām sacensībām, kur šogad piedalās dalībnieku rekordskaits - 98 spēlētāji, startējot 84 vīriešiem un 14 sievietēm. LMT Latvijas Amatieru čempionātu kā augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar "Ozo" golfa klubu un čempionāta ģenerālsponsoru SIA "Latvijas Mobilais Telefons". Nacionālais čempionāts Latvijā notiek jau 16. reizi.

Golfā amatierisms nav vis meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums, un nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi