Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bukmeikeri: Brieža uzvara būtu īsta sensācija

27. janvārī Arēnā Rīga norisināsies gada lielākais sporta notikums Latvijā – Mairis Briedis cīņā par WBC un WBO pasaules čempionu jostām sacentīsies ar ukrainieti Oleksandru Usiku, kas reizē arī būs Pasaules boksa Supersērijas pusfināls. Sporta totalizatori gan Brieža izredzes nevērtē spīdoši – Betsafe bukmeikeri norāda, ka viņa uzvara būtu liela sensācija.

Mairim Briedim šī būs svarīgākā cīņa karjerā pret spēcīgāko pretinieku, kāds vien šobrīd sastopams pirmā smagā svara kategorijā. Ne Briedis, ne Usiks savā profesionālajā karjerā vēl ne reizi nav cietuši zaudējumu, kas piešķir gaidāmajai cīņai papildu intrigu. Brieža kontā ir teju divreiz vairāk profesionālo cīņu, taču saukt Usiku par iesācēju nav ne mazākā pamata – viņš iepriekš ar lieliem panākumiem piedalījās amatieru boksa sacensībās, kļūstot par olimpisko čempionu.

Briedim šī būs viena no retajām cīņām, kurā viņš netiek uzskatīts par favorītu. Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri pārliecināti norāda, ka Ukrainas boksera uzvara ir visticamākais iznākums, kas novērtēts ar koeficientu 1,14. Brieža iespējamā uzvara savukārt saņēmusi koeficientu 5,05.

Ņemot vērā, ka abi bokseri pārstāvi atšķirīgas organizācijas, viņu salīdzināšana pirms cīņas gan ir visai nepateicīgs uzdevums. Abi nesen ir aizvadījuši izšķirošas cīņas pret Vācijas sportistu Marko Huku, un abi izcīnīja uzvaras, tiesa, Usiks to paveica ar tehnisko nokautu, kamēr Briedis bija pārāks tiesnešu vērtējumā.

Briedis, lai arī aizvadīs cīņu savā pilsētā un savu līdzjutēju priekšā, drīzāk uzvaru varētu izcīnīt ar nokautu, nekā pārspēt pretinieku pēc punktiem. Usika boksa tehnika ir ļoti atzinīgi vērtēta, un Briedim arī būs grūti viņu pārspēt ātrumā, tāpat Usiks jau pierādījis savas spējas cīņās ar sīkstiem un neparocīgiem pretiniekiem kā, piemēram, poli Kšištofu Glovacki, kuru WBO titulcīņā pieveica pēc punktiem.

Taču Briedis līdz šim savas iespējas pratis izmantot, un šajā ziņā vislabākais piemērs ir viņa cīņa Groznijā ar Manuelu Čaru. Smagsvaros startējošais Čars uzņēmās iniciatīvu un iespieda Mairi stūrī, taču Briedis ar veiklu sitienu kombināciju nogāza pretinieku. Negaidīts nokauts arī sestdien varētu būt Brieža labākā iespēja sarūpēt pārsteigumu – iespēja, ka viņš uzvarēs ar nokautu (ieskaitot tehnisko), novērtēta ar koeficientu 8,50, kamēr Brieža potenciālā uzvara pēc punktiem saņēmusi teju divreiz augstāku koeficientu (15,00).

Ne Briedis, ne Usiks gan nav pazīstami kā izteikti nokautu meistari kā, piemēram, otrā Supersērijas pusfinālā Juniers Dortikoss. Bukmeikeru viedoklis par to, vai uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešami visi 12 raundi, dalās – iespēja, ka cīņa ilgs līdz 12. raunda finālgongam, novērtēta ar koeficientu 1,86.

Top komentāri

hmmm
h
Nevis būtu sensācija, bet BŪS sensācija.
Tūmes Aloizijs
T
Lielākā sensācija būtu, ja viens otru vienlaicīgi nokautētu
aber
a
bet kā pareizi krievs vai krievainis ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi