Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bukmeikeri: Gada sportista nominācijā Briedis apsteigs Porziņģi; dāmām triumfēs Ostapenko

Aizvadītā 2017. gada Latvijas izcilnieki sportā tiks godināti Gada balvas sportā pasniegšanas ceremonijā ceturtdien, 21. decembrī. Saskaņā ar sporta totalizatora 11.lv prognozēm pirmo reizi par gada labāko sportistu tiks atzīts bokseris Mairis Briedis, kamēr konkurentēm nekādas cerības neatstās tenisiste Aļona Ostapenko.

Izvērtējot mūsu sportistu panākumus uz starptautiskās skatuves, otro gadu pēc kārtas sīvākā cīņa par labākā sportista titulu būs starp Briedi un basketbolistu Kristapu Porziņģi, kur šoreiz ar 66% varbūtību (likmes koeficients 1.24) tiek prognozēta Maira uzvara. Tikmēr Kristapa izredzes novērtētas ar 27% iespējamību (3.05). Runājot par citiem pretendentiem, jāmin titulētais skeletonists Martins Dukurs, kurš arī šogad turpināja dominēt ledus trasēs, bet diez vai viņš spēs iejaukties minētajā duelī un iegūt jau kārtējo gada balvu (koeficients 27.50).

"Ņemot vērā sasniegto pasaules mērogā, šogad no Latvijas sportistiem visvairāk tika locīti tieši Brieža un Porziņģa vārdi. Izcīnījis Ņujorkas Knicks līdera lomu, rudenī latviešu „vienradzis” saimniekoja Eiropas čempionāta laukumos, palīdzot valstsvienībai izcīnīt augsto piekto vietu. Kristaps ar neticamu statistiku turpina pārsteigt arī jaunajā NBA sezonā un ir nopietns pretendents uz trofeju,” stāsta 11.lv totalizatora vadītājs Toms Piliksers. "Tomēr šogad balva tiks Briedim. Vispirms Mairis ar pārliecinošu uzvaru pār vācieti Marko Huku tika pie prestižās Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas, bet vēlāk pārspēja kubieti Maiku Peresu un iekļuva Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, kur tiksies ar slaveno ukraini Oleksandru Usiku. Daudzi to jau tagad sauc par „finālu pirms fināla”. Tā ir nebijusi stratosfēra Latvijas boksā un neredzu argumentus, ka ar to nebūs gana kļūšanai par Latvijas gada sportistu."

Arī līdzjutēju balsojumā par gada populārāko sportistu 11.lv prognozē Brieža uzvaru, novērtējot tādu iespēju ar 63% varbūtību (likmes koeficients 1.30). Nopietnāko konkurenci šajā balsojumā sagādās Ostapenko (27% / 3.05), kura šogad pamatīgi pārsteidza tenisa pasauli ar triumfu prestižajā French Open turnīrā. Likumsakarīgs ir bukmeikeru vērtējums, ka dāmu konkurencē gada sportistes balva tiks tieši viņai (96% / 1.02).

"Jau jūnijā pēc panākuma Parīzē bija skaidrs, ka gada sportistes nominācija praktiski jau ir izlemta," skaidro Piliksers. "Jā, lieliska sezona bija citai mūsu tenisistei Anastasijai Sevastovai. Tāpat cienīgi sevi parādīja svarcēlāja Rebeka Koha, apliecinot, ka pērnā gada uzlēcošās zvaigznes balva nebija pārpratums. Tomēr Aļonas sasniegums un vieta Top 10 rangā gada beigās runā paši par sevi."

Runājot par citām nominācijām, 11.lv prognozē balvas Paulam Jonasam (labākais tehniskajos sporta veidos), Aināram Bagatskim (labākais treneris), Oskaram Ķibermanim ar Matīsu Mikni (labākā komanda individuālajos sporta veidos) un Edgaram Masaļskim (paraugs sportā).

Latvijas Gada balva sportā 2017 apbalvošanas ceremonija 21. decembrī kinoteātrī Splendid Palace sāksies plkst. 21. Žūrijas balsojumā noteiks labākos desmit nominācijās, bet kopumā tiks pasniegtas 16 balvas. Gada populārākais sportists tiks noteikts līdzjutēju balsojumā.

Top komentāri

Opciks
O
Totalizatori nekorekti grib ieskapēt sev izdevīgākus uzvarētājus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi