Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bukmeikeri: Makgregora lielākā iespēja pieveikt Meivezeru ir pēkšņs nokauts

Naktī uz 27. augustu notiks viena no populārākajām un neierastākajām boksa cīņām sporta vēsturē, neuzvarētajam boksa čempionam Floidam Meivezeram sacenšoties ar MMA cīkstoni Konoru Makgregoru. Divu dažādu stilu, sporta veidu un personības sadursmē par lielu favorītu tiek uzskatīts Meivezers, taču Betsafe bukmeikeri nesteidzas norakstīt arī eksplozīvo Makgregoru.

Īru sportists Konors Makgregors vēl nekad nav aizvadījis profesionālā boksa oficiālu maču. Viņa pirmā iespēja būs pret vairāk nekā 20 gadu garumā neuzvarēto boksa čempionu Floidu Meivezeru, kurš pieveicis vairāku paaudžu lielākās zvaigznes. Meivezers gan bija jau beidzis savu boksera karjeru un pēdējo cīņu aizvadīja pirms diviem gadiem, taču, ņemot vērā milzīgos finansiālos ieguvumus, atgriezās, lai noorganizētu cīņu ar Makgregoru.

Makgregors tiek dēvēts par mūsdienu MMA Muhamedu Ali. Viņš izceļas ar spožu harizmu, iespaidīgu pašpārliecinātību un dažbrīd dzejnieka cienīgiem apvainojumiem un runām pretinieka virzienā. Tas viss gan nebūtu ne nieka vērts, ja Makgregors savus vārdus neprastu aizstāvēt ringā, bet to viņš prot ļoti labi un ir izcīnījis prestižākās MMA organizācijas UFC čempiona jostas, turklāt vienlaicīgi divās svara kategorijās. Viņš arī nesen noslēdza sadarbības līgumu ar Betsafe, kļūstot par šī zīmola vēstnesi pasaulē.

Nevadā, ASV, paredzētā cīņa notiks pēc boksa noteikumiem, kas vairāku cīņas sporta ekspertu viedoklī dzēš iespējas, ka Meivezers varētu zaudēt. Galu galā, fakts ir tāds, ka Makgregors ir boksa debitants, kurš savā pirmajā cīņā spēkosies ar neuzvarētu čempionu. Taču Betsafe bukmeikeri Meivezera uzvaru nemaz neuzskata par tik pašsaprotamu, norādot, ka viņa uzvaras koeficients ir 1,28, kamēr Makgregora izredzes tiek vērtētas ar koeficientu 4,00.

Meivezers naktī uz svētdienu tēmēs uz savas profesionālā boksa bilances noapaļošanu – viņam pagaidām ir 49 uzvaras. Tas gan var izrādīties arī viņa lielākais mīnuss, proti, ASV sportistam ir jau 40 gadi, kamēr 29 gadus vecākais Makgregors ir krietni tuvāk vecumam, ko mēdz uzskatīt par sportista karjeras briedumu.

Meivezers ir izcils aizsardzības bokseris, kurš izceļas ar efektīvu boksēšanās tehniku. Boksā, ja abi sportisti iztur visus 12 raundus, uzvarētājs tiek noteikts pēc tiesnešu vērtējuma un piešķirtajiem punktiem. Boksa debitantam Makgregoram uzvarēt pēc punktiem ir praktiski neiespējami, tādēļ paredzams, ka viņš tieksies pēc pārsteidzoša nokauta, iespējams, cenšoties pabeigt cīņu pēc iespējas ātrāk. Bukmeikeri iespēju, ka Makgregors uzvarēs ar nokautu, novērtējuši ar koeficientu 4,50, bet iespēju, ka Makgregors tiks atzīts par labāko pēc punktiem, uzskata par teju minimālu (koeficients 26,00).

Jebkura iznākuma gadījumā Makgregora un Meivezera cīņa kļūs par vienu no lielākajiem sporta notikumiem 2017. gadā, bet cīņas sportā – iespējams, visā 21. gadsimtā.

Iespēju un dažādu variantu netrūkst, taču milzīgs Makgregora prasmju novērtējums ir jau tas, ka bukmeikeru prognozēs viņam tiek atvēlētas kaut nelielas cerības uz uzvaru. Meivezera iepriekšējās cīņās tādas nav piedēvētas arī ļoti spēcīgiem boksa pasaules pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi