Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Čehs Rosols Vimbldonā sakauj ATP ranga vicelīderi Nadalu

Ātrāko zaudējumu Grand Slam turnīros septiņu gadu laikā ceturtdien piedzīvoja ATP tenisa ranga vicelīderis Rafaels Nadals, kurš cieta neveiksmi Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā.

Nadals ar rezultātu 7-6 (11:9), 4-6, 4-6, 6-2, 4-6 piekāpās šobrīd ATP ranga 100.vietā esošajam Čehijas tenisistam Lukašam Rosolam.

Čehs Vimbldonā spēlē jau sesto reizi, bet iepriekšējās piecās dalības reizēs viņš bija cietis neveiksmes jau kvalifikācijas sacensību pirmās kārtas mačos.

Savukārt Nadals ir 2008. un 2010.gada sacensību čempions, bet kopumā viņš Grand Slam turnīros uzvarējis 11 reizes, pēdējo no tām pirms dažām nedēļām Roland Garros turnīrā Parīzē.

Grand Slam turnīros viņš tik agri nebija zaudējis kopš 2005.gada, kad 19 gadu vecumā arī Vimbldonas otrajā kārtā piekāpās Žilam Milleram no Luksemburgas.

"Bija sāpīgi zaudējot. Neesmu apmierināts, tomēr šī bija tikai otrā kārta un paliku tālu no fināla," pēc cīņas atzina Nadals. "Iepriekšējie četri mēneši man bijuši lieliski. Šodien zaudēju tenisa mačā, bet tā nav traģēdija. Man ir arī svarīgākas lietas dzīvē."

Jau visai drīz Nadals atgriezīsies Vimbldonas tenisa kortos, lai piedalītos Londonas olimpisko spēļu tenisa turnīrā.

Karlovičs apvaino tiesnešus, Simons atklāti par balvu fondu 

Tāpat Vimbldonas turnīra vīriešu vienspēļu turnīru ceturtdien satricināja divi skandāli - horvātu tenisists Ivo Karlovičs apvainoja tiesnešus krāpšanā, lai pie uzvaras tiktu vietējais favorīts Endijs Marejs, bet francūzis Žils Simons izteicās, ka vīriešiem pelnīti ir lielāki balvu fondi nekā sievietēm.

Horvātu milzim Karlovičam mačā servējot tika ieskaitīti 11 pārkāpumi pāri līnijai un viņš sacensību ceturtajai raketei piekāpās ar rezultātu 5-7, 7-6 (7:5), 2-6, 6-7 (4:7).

"Es jūtos piekrāpts. Turklāt tas notika Grand Slam turnīrā, centrālajā kortā," pēc sacensībām atzina 33 gadus vecais Karlovičs. "Tas ir briesmīgi. Tomēr Vimbldonā šādi notiek. Man zudusi visa cieņa pret turnīru."

Tikmēr Marejs atzina, ka bijis pārsteigts, redzot tik daudz pārkāpumu ļoti labi servējošajam Karlovičam. Nākamajā kārtā Mareju sagaida mačs ar Kipras tenisistu Markosu Bagdati.

Savukārt Simons izraisīja asu reakciju, izsakoties, ka vīriešiem naudas balvām ir jābūt lielākām nekā sievietēm, jo viņu spēle ir aizraujošāka un arī populārāka fanu vidū.

"128 vīriešu tenisisti šeit domā kā es," Simons stāstīja, ka citi sportisti baidoties runāt. "Viņi varbūt nevar runāt, bet ģērbtuvēs viņi visi piekrīt man." Pats ar 13.numuru izliktais francūzis ceturtdien sacensību otrās kārtas mačā ar 4-6, 4-6, 6-7 (5:7) piekāpās Ksavjeram Malisam no Beļģijas.

Bez Nadala un Simona no izliktajiem tenisistiem ceturtdien zaudēja vēl vienīgi sacensību 22.rakete Aleksandrs Dolgopolovs no Ukrainas, kurš ar 6-7 (2:7), 4-6, 4-6 piekāpās francūzim Benuā Pēram.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi