Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cīkstone Grigorjeva: Negrasos atkāpties, kamēr neiegūšu olimpisko medaļu

Titulētā Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva pēc bērna piedzimšanas ir apņēmības pilna nākotnē kļūt par pasaules čempioni un olimpisko medaļnieci.

Pagājušā gada 6. novembrī Grigorjeva ar vīru Imantu Lagodski kļuva par vecākiem, kad pasaulē nāca viņu pirmdzimtais dēls Alans. Pirms bērna piedzimšanas cīkstone prognozēja sportā atgriezties uz kvalifikācijas laiku 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kas sāksies līdz ar nākamnedēļ Rumānijā gaidāmo Eiropas čempionātu.

Savu šī brīža pašsajūtu Grigorjeva sarunā ar aģentūra LETA raksturoja kā lielisku. "Šobrīd jūtos ļoti labi, visu daru kopā ar mazo. Pašsajūta ir lieliska, jo, pateicoties Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Daugavpils Olimpiskajam centram, ir iespēja bērnu visur ņemt līdzi. Es izbaudu to, ka varu gan trenēties, gan būt kopā ar mazo," ar prieku atzina sportiste.

Viņa nenoliedza arī to, ka pēc bērna piedzimšanas ikdienas dzīve ir krasi mainījusies.

"Protams, neviena māte neteiks, ka ir viegli, taču tās ir ļoti patīkamas rūpes. Pēc bērna dzimšanas ikdiena ir kļuvusi citādāka. Ja sakārto grafiku, kad mazajam ir jāguļ un kad viņš var būt nomodā treniņu laikā, tad problēmu nav," atklāja 28 gadus vecā Grigorjeva un norādīja, ka visa pamatā ir laika un darbu plānošana.

Grigorjeva neslēpa, ka pagaidām nav izdevies sasniegt tādu fizisko formu, lai varētu apgalvot, ka ir pilnībā gatava sacensībām. "To, cik grūti bija atgūt sākotnējo fizisko formu, varēšu pateikt tikai septembrī, jo līdz tai formai, kura man bija pirms dzemdībām, ir vēl ļoti tālu."

"Pēc dzemdībām diezgan ātri atsāku skriet, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Tajā mirklī šķita, ka pēc mēneša jau būšu gatava cīnīties, taču realitātē pēc pirmā nopietnā treniņa es trenerim pateicu, ka tikai uz septembrī gaidāmo pasaules čempionātu varēšu justies tā, kā jutos agrāk," atklāja cīkstone, kura piebilda, ka tas nebūs viegli - atgriezties līmenī, kādā bija pirms bērna piedzimšanas, taču viņa ir apņēmības pilna to paveikt.

Nākotnes mērķi titulētajai Latvijas sportistei ir skaidri un konkrēti: "Jau pirms dzemdībām teicu, ka es palieku sportā tikai tāpēc, lai iegūtu pasaules čempiones titulu un izcīnītu olimpisko medaļu."

"Tas, ka es šobrīd gatavojos braukt uz Eiropas čempionātu, ir tikai nepieciešamība. Es negribēju braukt, bet ja es nestartētu Eiropā, nevarētu piedalīties arī pasaules čempionātā. Tādi ir noteikumi," skaidroja Grigorjeva. "Lidosim kopā ar draudzeni un mazo. Bērniņu vēl baroju ar krūti, tāpēc rodas dažādi sarežģījumi. Joprojām ir daudzas negulētas naktis, miega trūkums, tāpēc nevar būt nekāda runa par to, ka būtu pilnvērtīgi sagatavojušies Eiropas čempionātam."

Latvijas vadošā cīkstone norādīja, ka kvalificēties Tokijas Olimpiādei noteikti nebūs viegli. "Konkurence šobrīd ir ļoti sīva, jo no pasaules atlases katras kategorijas tikai seši cilvēki tiek tālāk, tāpēc, ja ir mērķis startēt Olimpiādē, čempionātos jācīnās par medaļām."

Grigorjeva pilna entuziasma norādīja, ka negrasās beigt karjeru, kamēr nebūs sasniegusi sev izvirzītos mērķus.

"Pirms katras Olimpiādes domāju, ka tā man būs pēdējā. Pat pirms savām pirmajām spēlēm Londonā es domāju, ka tās man būs kā pēdējās. Viss atkarīgs no veselības, bet šobrīd neplānoju beigt karjeru pēc Tokijas," atklāja sportiste.

Grigorjeva apzinās, ka ar katru gadu sacensībās ienāk arvien jauni konkurenti un vecuma ziņā var būt pārāki.

"Vecums nāk, un jaunie sportisti min man uz papēžiem. Kamēr neizcīnīšu medaļu olimpiskajās spēlēs, negrasos atkāpties. Ja vajadzēs, gatavošos arī Parīzes spēlēm un nākamajām," apņēmīgi noslēdza Grigorjeva.

Latvijas cīkstones daudzo panākumu kolekcijā ir divas pasaules čempionāta bronzas medaļas, kā arī bez četriem Eiropas čempiones tituliem viņa divas reizes Vecā kontinenta meistarsacīkstēs bijusi otrā, bet reizi - trešā.

2016.gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro cīkstone svara kategorijā līdz 63 kilogramiem izcīnīja astoto vietu, savukārt 2012.gada spēlēs Londonā tajā pašā svara kategorijā Grigorjeva sasniedza devīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi