Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

DĀR regbisti otrajā puslaikā atspēlējas un iekļūst Pasaules kausa pusfinālā

Pašreizējā čempione Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) regbija izlase svētdien Sendenī sasniedza Pasaules kausa pusfinālu. DĀR ceturtdaļfinālā ar 29:28 (19:22) pārspēja mājinieci Franciju.

Pirmo desmit minūšu laikā abas komandas apmainījās ar piezemējumiem un veiksmīgiem realizācijas sitieniem, un puslaika vidū abām vienībām vēlreiz izdevās nogādāt bumbu ieskaites zonā (12:12). 

DĀR regbisti puslaika turpinājumā veica piezemējumu un precīzi izpildīja realizācijas sitienu, tiekot pie +7, taču francūži puslaika izskaņā atbildēja ar to pašu un kompensācijas laikā pievienoja soda sitienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām 14 minūtēm ar soda sitienu Francijas labā vēl trīs punktus guva Tomass Ramoss, tomēr 67.minūtē piezemējumu veica Ebens Etzebets, kam sekoja veiksmīgs realizācijas un soda sitiens, DĀR vienībai iekrājot četru punktu pārsvaru. Tuvojoties mača izskaņai, Ramoss ar precīzu soda sitienu guva vēl trīs punktus, taču atlikušajā spēles laikā francūži vairs netika pie punktiem.

Uzvarētāju rindās pa reizei bumbu ieskaites zonā nogādāja Kurts Lī Arendse, Damians de Alende, Česlins Kolbī un Etzebets, kamēr divi veiksmīgi realizācijas sitieni padevās Menijam Libokam, bet Hendrē Polards realizēja pa vienam soda un realizācijas sitienam.

Franciajs valstsvienībā Sirils Bailē veica divus piezemējumus, bet vienu reizi to pašu paveica Peato Mauvaka. Ramoss veiksmīgi izpildīja divus realizācijas un trīs soda sitienus.

DĀR pretiniece pusfinālā būs Anglija, kas svētdien ceturtdaļfinālā ar 30:24 uzvarēja Fidži valstsvienību.

Jau ziņots, ka sestdien pusfinālu sasniedza Jaunzēlande un Argentīna, kuras tiksies cīņā par vietu finālā.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīja viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošināja ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi