Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Dekmeijere: spēlējām agresīvi no paša sākuma

Atkārtot līdzšinējā karjerā labāko panākumu "Grand Slam" turnīros Līgai Dekmeijerei ceturtdien palīdzēja kopā ar Lielbritānijas tenisisti Jeļenu Baltaču realizētais plāns, ar agresīvu spēli neļaujot pretiniecēm kļūt par situācijas noteicējām.

Dekmeijere/Baltača tiesības spēlēt Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu otrajā kārtā nopelnīja ar uzvaru 7-5, 6-2 pār čehieti Lūciju Šafaržovu un Kanādas spēlētāju Aleksandru Vozņaku.

"Mēs viņas piespiedām un spēlējām ļoti agresīvi no paša sākuma," aģentūrai BNS stāstīja Dekmeijere. "Jā, sākumā nesanāca un bija 0-3, taču neļāvām viņām brīvi spēlēt. Ar Baltaču pārrunājām, ka tāpat jāturpina, jo viss vienā mirklī pagriezīsies mums par labu, līdzko sāksim trāpīt. Nedrīkstēja sabīties un sākt spēlēt vājāk," piebilda Latvijas tenisiste.

Visu spēli Dekmeijere lieliski darbojās pie tīkla, un viņa uzskata, ka nospēlējusi tieši tā, kā vajadzētu. "Varbūt pat vēl vairāk varēju iet pie tīkla," teica Latvijas spēcīgākā dubultspēļu meistare. Savukārt pretinieces, pēc viņas domām, nospēlēja vienspēļu spēlētājām tipiski.

Izskaidrojot problēmas servēšanā, Dekmeijere norādīja uz speciālu deguna fiksatoru. Tenisiste paskaidroja, ka pašlaik daudz strādā pie pareizas elpošanas, taču serves brīdī neierastās sajūtas nojaucot ritmu.

Dekmeijere ceturto reizi spēlē Austrālijas atklātajā čempionātā, kas viņai savulaik arī bija karjerā pirmais "Grand Slam" turnīrs. Līdz šim Dekmeijerei vēl ne reizi nav izdevies kādā "Grand Slam" turnīrā tikt tālāk par otro kārtu, taču tenisiste ir apņēmības pilna mēģināt vēlreiz. "Ir kārtējā iespēja," viņa piebilda.

Gatavojoties startam Austrālijas atklātajā čempionātā, Dekmeijerei palīdzēja treniņi kopā ar spēcīgiem dubultspēļu partneriem un kompetentu treneru padoms. Viens no viņas treneriem ir indietis Leanders Paess - izcils dubultspēļu meistars, kurš pērn, neraugoties uz 36 gadu vecumu, uzvarēja dubultspēlēs Francijas un ASV atklātajos čempionātos.

Dekmeijere uzskata, ka pati jau iepriekš spēlēja tīri labi, taču rezultāti bieži vien izpalika nepietiekamas mentālās gatavības dēļ, piemēram, pietrūcis pareizas koncentrēšanās. Pēdējā laikā treniņi viņai ir palīdzējuši spēlē atrast īsto fokusu.

Dekmeijere ir ļoti apmierināta, ka Melburnā spēlē kopā ar Baltaču. "Viņa ir cīnītāja. Mēs esam viena vecuma, sen viņu pazīstu, lai arī kopā nekad neesam spēlējušas. Bija tāda sajūta, ka ar viņu labi sanāks, lai gan tikai pēdējā brīdī sarunājām," priecājās 26 gadus vecā Latvijas tenisiste.

Sākotnēji Dekmeijere gatavojās Austrālijas atklātajā čempionātā spēlēt kopā ar Ipeku Senoglu, taču janvāra pirmajā pusē turciete pēkšņi pārdomāja un Latvijas tenisistei atlika tikai divas dienas, lai atrastu jaunu partneri. "Tas bija viņas lēmums, un, kas bijis, lai paliek starp mums. Taču viņa mani pievīla," pauda Dekmeijere. "Tagad esmu priecīgāka, ka varu spēlēt ar Baltaču, jo viņa noteikti spēlē labāk par turcieti," viņa piemetināja.

Dekmeijere stāstīja, ka tenisistiem ir speciālas lapas internetā, kur meklēt partnerus dubultspēlēm, taču spēlētāji tāpat ir labi pazīstami, tādēļ var mierīgi viens otram pazvanīt un painteresēties, vai nav vajadzīgs partneris turnīram.

Baltača Austrālijas atklātajā čempionātā ir iekļuvusi otrajā kārtā arī vienspēlēs, taču Dekmeijere ir pārliecināta, ka tādēļ vien Lielbritānijas tenisiste dubultspēles neatstās otrajā plānā. "Viņa [Baltača] ļoti grib spēlēt [dubultspēli]. Viņai nesanāk daudz spēlēt dubultspēles, bet Melburnā viņai tas ir iespējams pēc vietas vienspēļu rangā," paskaidroja Dekmeijere.

Otrajā kārtā Dekmeijerei/Baltačai jāspēlē pret krievietes Marijas Kiriļenko un Polijas tenisistes Agneškas Radvanskas duetu. Gan Kiriļenko, gan Radvanska ir tikušas tālāk arī vienspēlēs, un Dekmeijere atturas vērtēt, vai tas varētu ietekmēt viņu turpmāko sniegumu dubultspēlēs. Dekmeijere saka, ka mēdz būt dažādi - daļa vienspēļu meistaru dubultspēles uzskata tikai par piedevu, un izvērtē, cik daudz spēka iztērē, bet citi ļoti nopietni attiecas pilnīgi pret visām spēlēm, un pēc uzvarām vienmēr tiecas ar maksimālu atdevi. "Vienspēle netraucē dubultspēlei, bet dubultspēle var traucēt vienspēlei," sprieda Dekmeijere.

Pirmās kārtas spēlē Dekmeijere vairākārt pielaboja potītes plāksteri, taču tenisiste pastāstīja, ka tas ir tikai drošības dēļ - kājai pašlaik nekas nekait un nekādas sāpes nav jūtamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi