Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Diena vērtē Latvijas olimpiešus Londonas olimpiskajās spēlēs

Vērtējums: 5 no 5

Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš

Pludmales volejbols - 3. vieta. Startēja 24 pāri.

Septiņās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un ar stabilu sniegumu apliecināja, ka bija pelnījuši iegūt bronzu. Pašaizliedzīgi cīnījās katrā spēlē un katrā epizodē, atpalicību auguma centimetros kompensējot ar smagu darbu laukumā.

Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins

Vērtējums: 4 no 5

Pludmales volejbols - 9./16. vieta. Startēja 24 pāri.

Labi iesāka, bet izšķirošajā spēlē pietrūka stabilitātes. Lai gan izkļuva no grupas un sasniedza astotdaļfinālu, bija cerēts uz augstāku vietu. Arī pašu parādītais sniegums turnīra sākumā norādīja, ka ir pa spēkam apspēlēt jebkuru pretinieku.

Aleksejs Saramotins

Vērtējums: 2 no 5

Riteņbraukšanas 250 km grupas brauciens - 56. vieta (5.46:37). Startēja 144.

Vienatnē grūti cīnīties ar pasaules labākajiem profesionāļiem. Zināmā mērā nepaveicās, jo vienīgais atraušanās mēģinājums bija nesekmīgs un finiša kilometros nokļūdījās ar pozīcijas izvēli. Bija gatavs ieņemt augstāku vietu.

Matīss Burģis

Vērtējums: 2 no 5

Galda teniss - 33./48. vieta. Startēja 69.

Atvēra jaunu lappusi, kļūstot par pirmo Baltijas galda tenisistu olimpiskajās spēlēs. Izcīnīja arī pirmo uzvaru, dramatiskā septiņu setu cīņā pieveicot kanādieti Pjēru Liku Insu. Otrajā kārtā gan sekoja bezierunu zaudējums krievam Aleksejam Smirnovam.

Konstantīns Ovčiņņikovs

Vērtējums: 2 no 5

Džudo (līdz 81 kg) - 17./32. vieta. Startēja 34.

Nepaveicās ar izlozi, jo pretī gadījās ar pirmo numuru izliktais brazīlietis Lendru Giljeirs. Tomēr cīņa bija līdzīga. Sportista treneris Oļegs Baskins uzskata, ka uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Tiesneši domāja citādi.

Jevgeņijs Borodavko

Vērtējums: 2 no 5

Džudo (līdz 100 kg) - 9./16. vieta. Startēja 30.

Potenciāls noteikti bija lielāks nekā olimpisko spēļu astotdaļfināls. Pirms spēlēm tika nosaukts kā viens no pretendentiem uz medaļu. Bija iespēja vācieti Dimitriju Petersu uzvarēt pamatlaikā, taču papildlaikā zaudēja aryuko.

Artūrs Plēsnieks

Vērtējums: 4 no 5

Svarcelšana (līdz 105 kg) - 7. vieta (390 kg (175+215)). Startēja 17.

Beidzot izkustināja no vietas personīgo rekordu. Sasniedza jaunu Latvijas rekordu un ieņēma negaidīti augsto 7. vietu. Tagad sportists būs izvēles priekšā - turpināt startēt šajā svara kategorijā vai iet Ščerbatiha pēdās uz smagsvariem.

Uvis Kalniņš

Vērtējums: 3 no 5

Peldēšana, 100 metru brīvais stils - 30. vieta (49,96). Startēja 56.

No 18 gadu vecā peldētāja neviens brīnumus arī negaidīja. Galvenais bija paša uzrādītais rezultāts. Tā kā atbildīgākajos mačos sasniedza personisko rekordu, pelnījis tikai uzslavu. Līdz pasaules elitei gan vēl patālu.

Gabriela Ņikitina

Vērtējums: 3 no 5

Peldēšana, 50 metru brīvais stils - 39. vieta (26,26). Startēja 73.

Uzrādīja savu sezonas labāko rezultātu. Bija iespēja startēt blakus celiņā līdzās jaunajai Lietuvas zvaigznei Rūtai Meilutītei. Arī tikai 18 gadu, un viss vēl priekšā.

Sandra Aleksejeva

Vērtējums: 1 no 5

BMX riteņbraukšana - 13./14. vieta. Startēja 16.

Sacensību gaita apliecināja, ka konkurentes ir galvas tiesu pārākās. Patālu atpalika no konkurentēm. Tikai uz citu neveiksmju rēķina nepalika pēdējā vietā. Jāsper plati soļi uz priekšu, lai kaut nedaudz pietuvinātos puišu sasniegumiem.

Māris Štrombergs

Vērtējums: 5 no 5

BMX riteņbraukšana - 1. vieta. Startēja 32.

Izsēšanas, ceturtdaļfināla un pusfināla braucieni nebūt neliecināja, ka Māris ir gatavs otro reizi pēc kārtas triumfēt olimpiskajās spēlēs. Bet ar to jau atšķiras lieli meistari no viduvējībām, ka prot savu potenciālu realizēt pašā svarīgākajā brīdī.

Edžus Treimanis

Vērtējums: 4 no 5

BMX riteņbraukšana - 9. vieta. Startēja 32.

Šķiet, ka arī varēja pacīnīties par trijnieku, ja būtu iekļuvis finālbraucienā. Pietrūka tikai viena punkta. Pēdējais pusfināla brauciens patiešām bija labs. Pelnījis uzslavu par to, ka pēc smagā kritiena izsēšanas braucienā nemeta plinti krūmos un turpināja cīnīties.

Rihards Veide

Vērtējums: 3 no 5

BMX riteņbraukšana - 13. vieta. Startēja 32.

Laikam jau izspieda maksimumu, uz ko patlaban ir spējīgs. Iekļūšana pusfinālā 20 gadu vecajam braucējam ir labs panākums. Ieguva neatsveramu pieredzi, kurai vajadzētu palīdzēt turpmākajā karjerā. Iekšējā konkurence neļaus atslābt.

Krists Straume/Aleksandrs Rumjancevs

Vērtējums: 2 no 5

Smaiļošana 200 m - 11. vieta. Startēja 13 pāru.

Latvijas Olimpiskajā vienībā staroja optimisms, ka smaiļotāji var iesaistīties cīņā par medaļām. Neviens no braucieniem ne tuvu nebija tāds, ka varētu teikt - nepaveicās. Konkurenti acīmredzami bija pārāki.

Deniss Čerkovskis

Vērtējums: 2 no 5

Modernā pieccīņa - 19. vieta (5576 punkti). Startēja 36.

Ko lai dara, ja zirgs niķojas? Pats Deniss visu vainu uz zirgu nenovēla, jo pirms viņa citam atlētam zirgs nebija tik kaprīzs. Ieņemtā vieta nudien nav tā, uz kuru bija cerējis. 2004. gadā Atēnās Čerkovskis bija augstajā 4. vietā

Jeļena Rubļevska

Vērtējums: 4 no 5

Modernā pieccīņa - 8. vieta (5228 punkti). Startēja 36.

Lieliski sāka ar labāko rezultātu paukošanā, taču sīkas kļūdas katrā no veidiem liedza pakāpties augstāk par astoto vietu. Bija labi sagatavojusies olimpiskajam startam, un veiksmes gadījumā reāla bija arī medaļa.

Afanasijs Kuzmins

Vērtējums: 1 no 5

Ātršaušana 25 metri ar pistoli - 17. vieta (569 punkti). Startēja 18.

Pievīla otrā sacensību diena. Pieredzējušais un titulētais Latvijas šāvējs pēc sava starta vārdus azotē nemeklēja: «Man ir kauns par šādu sniegumu...» Paradoksāli, bet 65 gadus vecais Kuzmins savā devītajā olimpiskajā startā neesot izturējis sacensību spriedzi.

Anastasija Grigorjeva

Vērtējums: 3 no 5

Brīvā cīņa (līdz 63 kg) - 9. vieta. Startēja 20.

Arēnu atstāja, asarām birstot, jo apzinājās, ka palaidusi garām labu iespēju pacīnīties par medaļu. Ceturtdaļfinālā pārspēja spēcīgo ASV pārstāvi Jeļenu Pirožkovu, bet zaudēja it kā vājākajai mongolietei Batsetsegai Soronzonboldai, kura gan ieguva bronzas medaļu

Armands Zvirbulis

Vērtējums: 3 no 5

Brīvā cīņa (līdz 84 kg) - 10. vieta. Startēja 19.

Dīvaini, bet olimpisko spēļu debitants esot bijis pārāk pašpārliecināts. Tā vismaz apgalvo pats Zvirbulis. Ceturtdaļfinālā paša kļūdu dēļ palaida garām reālu iespēju pacīnīties par medaļu. Izloze bija labvēlīga.

Dmitrijs Trefilovs

Vērtējums: 2 no 5

Vingrošana - 38. vieta daudzcīņā, 24. vieta vingrojumā uz zirga. Startēja 70.

Pēc Igora Vihrova un Jevgeņija Saproņenko olimpiskajām medaļām vingrotājiem latiņa ir pacelta augstu. Uz medaļu šoreiz neviens gan necerēja, taču kroņa numurā vingrojumā uz zirga bija cerēts iekļūt finālsacensību dalībnieku skaitā.

Dmitrijs Jurkevičs

Vērtējums: 2 no 5

1500 metru skrējiens - 25. vieta (3:41,40). Startēja 43.

Iekļuva spēcīgā priekšskrējienā. Palika otrais aiz strīpas, kas neiekļuva pusfinālā. Pasaulē vidējās distancēs konkurence ir ļoti nopietna, tāpēc īpaši nav ko pārmest. Olimpiskajās spēlēs vairāk ir taktiskā cīņa, tāpēc rezultātam nevajag pievērst pārāk lielu vērību.

Māris Urtāns

Vērtējums: 2 no 5

Lodes grūšana - 27. vieta (19,13). Startēja 40.

Pēc neveiksmes Eiropas čempionātā Helsinkos sacīja, ka galvenais starts būšot Londonā. Jāatzīst, ka neveiksmju josla ir iestiepusies pārāk gara. Šovasar nevienā startā tā arī nepārliecināja. Pēc finansējuma samazināšanas būs pagrūti atgriezties iepriekšējā līmenī.

Igors Sokolovs

Vērtējums: 2 no 5

Vesera mešana - 21. vieta (72,76). Startēja 41.

Septīto reizi startēja augstākā līmeņa mačos un septīto reizi palika ārpus finālsacensībam. 37 gadi, bet nevar pārvarēt spriedzi, startējot kopā ar nopietniem konkurentiem.

Jānis Leitis

Vērtējums: 2 no 5

400 metru skrējiens - 35. vieta (46,41). Startēja 49.

Bija pamatotas cerības, ka pēc Latvijas rekorda labojuma Eiropas čempionātā Helsinkos kaut ko līdzīgu varētu atkārtot Londonā. Tomēr vienu mēnesi mērķtiecīgi gatavojās 400 metru skrējienam, bet pirms tam svārstījās starp 400 m un tāllēkšanu. Pats saka, ka izvēlējies nepareizo orientieri.

Laura Ikauniece

Vērtējums: 4 no 5

Septiņcīņa - 9. vieta (6414 punktu). Startēja 38.

Tikai vienu mēnesi pēc Eiropas čempionāta bronzas medaļas izcīnīšanas atkal veica lielisku daudzcīņu. Atkārtoja Latvijas rekordu. Žēl, ka nepaveicās pirmajā disciplīnā barjerskriešanā, jo aizķēra barjeru un zaudēja vērtīgus punktus. Par sezonu kopumā piecnieks.

Aiga Grabuste

Bez atzīmes

Septiņcīņas sacensībās savainojuma dēļ izstājās.

Dace Lina

Vērtējums: 2 no 5

Maratons - 98. vieta (2.47:47). Startēja 118.

Laikam jau savas ambīcijas bija apmierinājusi ar nokļūšanu Londonā. Intervijās vairākkārt centās iedvesmot laikabiedrus, ka olimpisko sapni var realizēt pat pāris gadu laikā. Orientieris bija pašas uzrādītais rezultāts, kurš varēja būt labāks.

Poļina Jeļizarova

Vērtējums: 4 no 5

3000 metru kavēkļu skrējiens - 13. vieta (9:38,56). Startēja 44.

Priekšskrējienā jau piekto reizi šosezon laboja Latvijas rekordu, lai gan startēja ar paaugstinātu temperatūru. Finālskrējienam spēka vairs nepietika. Līdzīgi kā Ikaunieces gadījumā, par sezonu kopumā pelnījusi piecnieku.

Ineta Radeviča

Vērtējums: 5 no 5

Tāllēkšana - 4. vieta (6,88). Startēja 30.

Paraugs visiem pārējiem, kā sagatavoties sezonas galvenajam startam. Trešo sezonu pēc kārtas Radeviča «izšāva» pašā atbildīgākajā brīdī. Uzslavu pelnījusi gan pati sportiste, gan viņas treneris Terovanesovs, kurš ir visaugstākās raudzes speciālists. Bija pelnījusi medaļu. Pietrūka viena centimetra.

Lauma Grīva

Vērtējums: 1 no 5

Tāllēkšana - 28. vieta (6,10). Startēja 30.

Pamatīga vilšanās. Pērn sasniedza ievērojamu personisko rekordu 6,86 metri, kas ļautu iesaistīties pat cīņā par medaļām. Šosezon uzrādītos pieticīgos rezultātus skaidroja ar mērķtiecīgu gatavošanos Londonai. Derētu griezties pēc padoma pie Radevičas.

Madara Palameika

Vērtējums: 4 no 5

Šķēpmešana - 8. vieta (60,73). Startēja 41.

Vieta laba, rezultāts norāda uz stagnāciju. Diemžēl tā arī nespēja pietuvoties savam pirms trijiem gadiem sasniegtajam Latvijas rekordam (64,51), kas ļautu iesaistīties cīņā par bronzas medaļu.

Līna Mūze

Vērtējums: 3 no 5

Šķēpmešana - 13. vieta (59,91). Startēja 41.

Tikai 20 centimetru pietrūka līdz iekļūšanai augstākajā sabiedrībā. 19 gadu vecā Mūze bija ļoti tuvu tam, lai startētu finālsacensībās. Zināmā mērā nepaveicās, jo pēdējā brīdī otras kvalifikācijas grupas metējas izstūma Līnu no finālsacensību dalībnieču pulka.

Sinta Ozoliņa-Kovala

Vērtējums: 2 no 5

Šķēpmešana - 20. vieta (58,86). Startēja 41.

Pirms četriem gadiem Pekinā bija 11. vieta. Šķiet, pārāk daudz spēka iztērēja, dzenoties pēc olimpiskā normatīva. Iekšējā konkurencē zaudēja arī jaunajai Līnai Mūzei. Nespēja pietuvoties sezonas labākajam rezultātam 62,53 metriem

Mareks Ārents

Vērtējums: 2 no 5

Kārtslēkšana - 22. vieta (5,35). Startēja 32.

Debitēja augstākā ranga kārtslēkšanas sacensībās, tāpēc īpaši nav ko pārmest. Spēja izvairīties no nullītes rezultāta ailēs, taču šosezon bija lēcis krietni augstāk, pārvarot 5,60 metru augstumā novietoto latiņu.

Ainārs Kovals

Vērtējums: 2 no 5

Šķēpmešana - 17. vieta (79,19). Startēja 44.

Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs uzvarēja iekšējā konkurencē, taču savulaik iekarotās pozīcijas ir ievērojami zaudējis. Jau ilgāku laiku augstākās raudzes mačos nav iesaistījies cīņā par medaļu. Iestāsies grūtāki laiki, jo LOV atbalsta acīmredzot vairs nebūs.

Vadims Vasiļevskis

Vērtējums: 1 no 5

Šķēpmešana - 38. vieta (72,81). Startēja 44.

Trenere ir šokā, bet pats sportists norāda uz likumsakarībām, jo neesot jau pirmā reize... Uz karstām pēdām paziņoja par karjeras beigām. Nudien nav īsti saprotams, kā tik pieredzējis sportists var kļūt tik nevarīgs, kad no treniņu laukuma iesoļo galvenajā arēnā?

Zigismunds Sirmais

Vērtējums: 1 no 5

Šķēpmešana - bez rezultāta. Startēja 44.

Pirms gada, kad sasniedza pasaules junioru rekordu, bija bažas, vai spēs noturēties 82-84 metru robežās. To, ka spers tik platus soļus atpakaļ, šķiet, negaidīja neviens.

Edgars Eriņš

Vērtējums: 2 no 5

Desmitcīņa - 22. vieta (7649). Startēja 31.

Izpildīja minimālo programmu - sasniedza desmitcīņas sacensību maratona finišu. Tikai pirmo reizi šosezon startēja desmitcīņā, turklāt pirms pusotra mēneša bija cirkšņa operācija.

Igors Kazakevičs

Vērtējums: 2 no 5

50 kilometru soļošana - 45. vieta (4.06:47). Startēja 63.

Amatieris, kuram īsti neko nevar pārmest. Smagi strādājot Vācijā par dārznieku, izpildījis olimpisko normatīvu un darījis visu pēc labākās sirdsapziņas, tiesa, pirms četriem gadiem Pekinā bija daudz augstāk - 16. vietā.

Agnese Pastare

Vērtējums: 3 no 5

20 kilometru soļošana - 24. vieta (1.31:54). Startēja 61.

Sezonas galvenajā startā uzrādīja sezonas labāko rezultātu, kas nebija pa spēkam lielākajai daļai Latvijas vieglatlētikas komandas.

Arnis Rumbenieks

Vērtējums: 2 no 5

20 kilometru soļošana - 45. vieta (1.26:26). Startēja 56.

Vajadzēja būt 5-7 vietas augstāk - tā pēc finiša atzina sportista treneris un tēvs Aivars Rumbenieks.

Valērijs Žolnerovičs

Bez atzīmes

Maratonā savainojuma dēļ izstājās jau distances sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi