Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Divi Latvijas šautriņu metēji debitē profesionāļu vidū

1. un 2. martā debiju šautriņu mešanas profesionāļu vidū piedzīvoja divi Latvijas šautriņu metēji – Nauris Gleglu no Talsiem un Madars Razma no Priekules, kuri piedalījās Skandināvijas tūres pirmajos trīs posmos Somijas pilsētā Tallukkā. Kopumā Somijā startēja 96 šautriņu metēji no Dānijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas, vēsta Latvijas Darts Organizācija.

Plašākai informācijai par Skandināvijas tūri, kuru rīko Skandināvijas Darts Korporācija (SDC) un Profesionāļu Darts Korporācijas (PDC). Kopumā sezonas laikā tiks aizvadīti 8 turnīri, no kuriem pirmie 3 notika aizvadītās nedēļas nogalē Somijā, nākamie 3 norisināsies 26. un 27. aprīlī Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, bet pēdējie divi 30. un 31. augustā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Pēc visiem astoņiem tūres turnīriem, Skandināvijas tūres reitinga 1. vieta automātiski kvalificēsies PDC Ladbrokes pasaules čempionātam profesionāļiem, savukārt reitinga nākamie astoņi šautriņu metēji cīnīsies izslēgšanas spēlēs par vēl vienu ceļazīmi uz jau minēto pasaules čempionātu. Jau zināms, ka no Latvijas šautriņu metējiem uz Zviedriju un Dāniju dosies Madars Razma.

Skandināvijas tūre sākās ar „Finland Darts Cup” sacensībām, kurās abi Latvijas šautriņu metēji ieņēma 33. vietu. Nauris Gleglu ar rezultātu 6:1 uzvarēja Teemu Tikka (Somija) un ar 5:6 piekāpās Petri Lukkarinen (Somija), savukārt Madars Razma ar rezultātu 6:0 pārspēja Michael Frydendahl (Dānija) un ar 0:6 piekāpās vienam no tūres galvenajiem favorītiem Jarkko Komula (Somija).

Arī otrajā sestdienas turnīrā „Tallukka Masters” par augstām vietām Latvijas šautriņu metējiem pacīnīties neizdevās un Nauris Gleglu atkal ieņēma 33. vietu, bet Madars Razma spēra soli uz priekšu un izcīnīja 17. vietu. Nauris Gleglu ar rezultātu 3:6 piekāpās ar astoto numuru izliktajam Peter Sajwani (Zviedrija), savukārt Madars Razma ar rezultātu 6:0 pārspēja Marko Luoto (Somija), ar 6:1 pieveica Stefan Olsson (Zviedrija) un ar 3:6 atzina tūres pirmā turnīra uzvarēja un ar pirmo numuru izliktā Vesa Nuutinen (Somija) pārākumu.

Skandināvijas tūres trešajā posmā „Scandinavian Darts Trophy” lielisku sniegumu parādīja Nauris Gleglu, kurš izcīnīja augsto 9. vietu, savukārt Madars Razma ierindojās 33. vietā. Nauris Gleglu ar rezultātu 6:3 uzvarēja Petri Lukkarinen (Somija), ar 6:2 pārspēja Jari Rantanen (Somija) un ar 6:5 bija pārāks par Petri Korte (Somija), bet no turnīra Nauris Gleglu izstājās pēc zaudējuma ar rezultātu 3:6 pret turnīra finālistu Ali Roberts (Somija). Madaru Razmu atkal pievīla turnīra izloze un jau pirmajā spēlē ar rezultātu 5:6 nācās piekāpties ar piekto numuru izliktajam Kim Viljanen (Somija).

Par pirmo trīs posmu uzvarētājiem kļuva tikai Somijas šautriņu metēji – „Finland Darts Cup” triumfēja Vesa Nuutinen, „Tallukka Masters” uzvarēja Ulf Ceder, bet „Scandinavian Darts Trophy” nepārspēts palika Jani Haavisto. Kopā ar Latvijas šautriņu metējiem uz sacensībām Somijā devās arī lietuvietis Darius Labanauskas, kurš izcīnīja attiecīgi 9., 33. un 17. vietu.

Latvijas Darts Organizācija atgādina, ka 29. un 30. martā Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisināsies starptautiskas pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā – „Rīgas Open” un „Riga Masters”, uz kurām jau šobrīd ir pieteikušies šautriņu metēji no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes un Turcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi