Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Džokovičs un Federers viegli sasniedz ASV atklātā tenisa čempionāta finālu

Pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs un planētas otrs labākais tenisists šveicietis Rodžers Federers sestdien vieglās cīņās sasniedz ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu finālu.

Vispirms Džokovičs ar 6-0, 6-1, 6-2 uzveica titula aizstāvētāju Marinu Čiliču no Horvātijas, kurš turnīrā izlikts ar devīto numuru.

"Čiličam bija potītes savainojums, līdz ar to bija drosmīgi no viņa puses piedalīties šajā mačā. Nav viegli apzināties, ka pretinieks nav gatavs uz 100%, bet man vajadzēja turēties pie sava spēles plāna. Tas ir lielisks sasniegums - vienā gadā sasniegt visus četrus "Grand Slam" finālus, kas man līdz šim nebija izdevies," pēc uzvaras teica Džokovičs.

Savukārt vēlāk Federers ar 6-4, 6-3, 6-1 uzvarēja savu tautieti Stanu Vavrinku, kuram turnīrā piešķirts piektais numurs.

"Esmu ļoti laimīgs, šis ir lielisks turnīrs. Pēdējo sešu gadu laikā esmu smagi centies, lai sasniegtu finālu un tas nostrādāja. Spēlēju labā līmenī, iespējams pašā labākajā, ko spēju. Džokovičam ir teicams gads. Viņš var iegūt avu trešo "Grand Slam" titulu šosezon," atzīmēja Federers.

Abi finālisti savā starpā ir tikušies 41 reizi, 21 mačā uzvarējis ir Federers. Savukārt "Grand Slam" turnīros spēlētāji savā starpā aizvadījuši 13 cīņās, septiņās no tām uzvarot Džokovičam.

Iepriekšējo reizi sportisti tikās Vimbldonas atklātā tenisa turnīra finālā, kur pārāks bija serbs. Savukārt ASV atklātajā čempionātā tenisisti tikās pirms četriem gadiem, uzvaru izcīnot Džokovičam.

Tikmēr sieviešu vienspēļu turnīra finālā tiksies divas itālietes Flavija Paneta un Roberta Vinči, kura no turnīra izslēdza pasaules pirmo raketi Serēnu Viljamsu, tādejādi neļaujot viņai izcīnīt savu ceturto "Grand Slam" titulu šosezon.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi