Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Eiropas čempionāta regbijā-7 Latvijas U18 izlase izcīna piekto vietu

Latvijas izlase Eiropas U-18 regbija-7 Trofejas divīzijas čempionātā svētdien Rīgā izcīnīja piekto vietu.

"Daugavas" stadionā Rīgā Latvijas vienība trenera Elmāra Šefanovska vadībā vispirms ceturtdaļfinālā nenosargāja pārsvaru un ar 17:19 piekāpās Andorai, kas bija spēcīgākā C grupā.

Cīņā par 5.-8.vietu Latvijas regbisti vispirms ar 17:14 pārspēja Moldovu, bet pēc tam izšķirošajā cīņā par piekto vietu ar 26:0 sagrāva Horvātiju.

Jau ziņots, ka Latvija savā grupā izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs, ierindojoties otrajā vietā. Vispirms Latvijas regbisti ar 7:5 pārspēja Monako izlasi, pēc tam ar 21:22 zaudēja Ungārijas sportistiem un ar 19:12 pieveica Zviedrijas izlasi.

Bez mājinieces Latvijas turnīrā Rīgā piedalījās 11 komandas - Luksemburga, Horvātija, Andora, Turcija, Zviedrija, Ungārija, Austrija, Moldova, Bulgārija, Šveice un Monako.

Abas turnīra finālistes izcīnīs tiesības 2023.gadā startēt "Championship" divīzijā, kurā spēlē Eiropas spēcīgākās regbija izlases.

No pērnā gada turnīra Latvijas izlases sastāva šajā komandā ir tikai trīs spēlētāji, valstsvienībā spēlējot jaunāka gadagājuma regbistiem.

LRF jaunievēlētais prezidents Kārlis Vents šajā turnīrā ir Eiropas Regbija federācijas ("Rugby Europe") tehniskais direktors.

Šajā izlases sastāvā ir Īrijā dzīvojošais latviešu regbists Oskars Vītoliņš, kurš izteicis vēlmi pārstāvēt Latviju. Jaunatnes izlasēs gan netiek pastiprināti piesaistīti ārvalstīs dzīvojošie pašmāju spēlētāji, jo mērķis ir attīstīt vietējo čempionātu.

Latvijas U-18 izlases kapteinis ir Dāvids Židelis.

Pirms gada spēlē par bronzas medaļām Šefanovska vadītā Latvija ar 12:7 pārspēja Luksemburgu. Eiropas U-18 Trofejas divīzijas čempiona titulu ieguva Ukrainas regbisti, kas finālā ar 14:7 pārspēja Izraēlu.

Latvijas U-18 vīriešu regbija-7 izlases sastāvs:

Dāvids Židelis (kapteinis), Vadims Ņikiforovs, Roberts Valts Bartkevičs, Edgars Abadovskis, Renārs Liepa, Bruno Osītis, Jānis Cepurītis, Artūrs Unaņjans, Ivars Panteļējevs, Rūdolfs Soldatovs, Edvards Benķis, Rihards Pluškevics, Oskars Vītoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi