Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiropas čempionāta zīmē startē SEB MTB Maratona jubilejas sezona

Ar klasisko distanci Cēsis-Valmiera 24.aprīlī sāksies Latvijā populārākā un masveidīgākā kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB Maratona jubilejas, 15. sezona, kas risināsies Eiropas čempionāta zīmē, vēsta rīkotāji.

SEB MTB Maratona seriāls vienmēr izcēlies ar augstu organizatorisko līmeni un sportiskām intrigām, kas novērtēts arī Eiropas Riteņbraukšanas savienībā (UCI). Vairākus gadus SEB MTB Maratona Siguldas posms bija UCI kategorijas sacensības, bet šogad 5. jūnijā pirmo reizi Latvijas vēsturē Siguldā noskaidros Eiropas čempiona titula ieguvēju.

Šauras meža taciņas, pļavas, daudz un dažādi nobraucieni, ūdens šķēršļi, kā arī vairāki citi pārbaudījumi gaidīs SEB MTB entuziastus jaunajā sezonā, kas sāksies aprīļa beigās. Tradicionāli ikviens riteņbraukšanas mīļotājs jaunajā SEB MTB sezonā aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci – Toyota Hybrid distanci (55 – 60 km), Virši – A distanci (35 - 45 km) vai Mammadaba veselības braucienu (25 – 35 km), kurā nenotiek sacensība starp braucējiem. Savukārt jaunākie riteņbraukšanas entuziasti aicināti spēkus samērot aizraujošā bērnu braucienā (400 – 5000 m).

Šogad SEB MTB Maratons kopā ar uzticīgo partneri SEB banku turpina labdarības akciju. Ikvienam velobraucējam, piesakot savu dalību sacensību mājas lapā www.velo.lv, būs iespēja ziedot līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai. Dalībnieki, kuri būs ziedojuši labdarības mērķiem, saņems īpašas atpazīšanās zīmes.

SEB MTB Maratona atbalstītāju pulkam šogad pievienojas japāņu autoražotāja Toyota Baltijas pārstāvniecība. SEB MTB rīkotājs Igo Japiņa sporta aģentūra šajā sezonā saņems divas Toyota automašīnas, kas palīdzēs daudz operatīvāk organizēt ikdienas darbus un vēl augstākā līmenī rīkot katru posmu. Toyota automašīnas ir vienas no videi draudzīgākajām, kas saskan ar SEB MTB kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkotāju idejām un veselīga dzīves veida uzskatiem.

"Šis gads mums ir īpašs, jo ne tikai SEB MTB Maratonu 15. sezona, bet rīkosim arī Eiropas čempionātu, kas ir liels gods un atbildība. Šogad dalībniekiem varam solīt daudz aizraujošākas, interesantākas trases. Un trases kļūs daudz pieejamākas tiem, kas sper tikai pirmos soļus kalnu riteņbraukšanā. Cerams, ka tas ļaus jauniem braucējiem arvien biežāk pievērsties šim tautā tik populāram sporta veidam. Mums prieks visus šos gadus sadarboties ar savu uzticamo partneri SEB banku, un kopā mēs esam kļuvuši par vienu no vadošajiem kalnu riteņbraukšanas seriāliem visā Eiropā! Prieks, ka mēs bijām pirmie tautas sporta kustības celmlauži un ar SEB MTB sacensībām motivējām aktīvāk rīkot citu sporta veidu pasākumus plašām tautas masām," saka pasākuma rīkotājs Igo Japiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi