Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Enēna fināla cienīgā drāmā pārspēj Dementjevu

Australian Open vienspēļu turnīrā otrās kārtas spēle starp beļģieti Žustīni Enēnu un krievieti Jeļenu Dementjevu bija fināla cienīga gan savā dramatismā, gan aizrautībā. Enina uzvarēja ar 7:5 un 7:6(6). Cīņa ilga gandrīz trīs stundas.

Bijusī WTA karaliene Enēna, kas tikai pirms neilga laika atgriezās lielajā tenisā, apliecināja, ka atguvusi savu spožo meistarību. Labu sniegumu demonstrēja arī ar piekto numuru izliktā Dementjeva, taču dažas neprecizitātes būtiski izšķīra rezultāta virzību.

Pirmajā setā Enēna lauza Dementjevas servi pie rezultāta 5:5 un sekmīgi pabeidza setu savā labā. Otrais sets bija īpaši aizraujošs. Gan Enēna, gan Dementjeva spēja gūt punktus situācijās, kad servēja pretiniece. Dementjeva pie rezultāta 4:5 nonāca zaudētājos ar 15:40, taču šķietami bezcerīgajā situācijā izglābās: panāca neizšķirtu, tad lauza Enēnas servi, taču pie savas izspēles punktu zaudēja. Taibreikā Dementjevai izdevās iegūt vadību 6:5, taču beigās ar kļūdu izspēlē un vēlāk sekojošu neprecīzu sitienu krieviete atdāvināja uzvaru beļģietei.

Enēnas pretiniece trešajā kārtā būs krieviete Alīsa Kleibanova (27.), kas iepriekš ar 6:4 un 6:3 pieveica Soranu Kirsteju.

Turnīru sekmīgi turpina galvenās favorītes. Pasaules ranga vicelīdere Dināra Safina bez lielām raizēm uzvarēja čehieti Barboru Zahlavovu-Stričovu. Turnīra trešais numurs Svetlana Kuzņecova izrēķinājās ar Anastasijas Sevastovas pāri darītāju Anastasiju Pavļučenkovu - 6:2 un 6:2. Ar ceturto numuru izliktā Karolīne Vozņacki uzveica kanādieti Aleksandru Vozņaku ar 6:4 un 6:2. Kima Klijstersa ar 6:3 un 6:3 apspēlēja pieredzējušo taizemieti Tamarinu Tanasugarnu. Viktorija Azarenka (7.) ar 6:2 un 6:0 sagrāva Stefanī Koenu-Aloro no Francijas. Jeļena Jankoviča ar 6:2 un 6:2 veiksmīgi apspēlēja anglieti Keitiju O'Braienu. Savukārt Vera Zvonareva ar 6:2 un 6:0 pārspēja slovākieti Kristīnu Kučovu.

No izsētajām sportistēm zaudējumu piedzīvoja itāliete Flāvija Peneta (12.), jo ar 6:7(2) un 1:6 piekāpās beļģietei Janīnai Vikmaijerei. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi