Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fināls starp Briedi un Dortikosu, visticamāk, nenotiks arī maijā

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināls maijā starp Latvijas bokseri Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu ir maz ticams, sarunu ar WBSS promouteru Kalli Zauerlandu pirmdien citēja tīmekļa vietne secondsout.com.

Cīņa par Muhameda Ali balvu un WBSS fināls smagajā svarā līdz 200 mārciņām (90,7 kilogrami) starp Dortikosu un Briedi bija paredzēta 16.maijā "Arēnā Rīga".

Zauerlands uzsver, ka pēc Latvijas valdības izsludinātā  ārkārtas stāvokļa pagarināšanas par mēnesi Covid-19 pandēmijas dēļ viņš domā, ka "ir ļoti nereāli, ka šī cīņa notiks 16.maijā."

Supersērija, lai arī tā ir bijusi sensacionāla līdzjutējiem, panākot labāko bokseru mačus pret labākajiem, tomēr nav varējusi iekļauties grafikā ne pirmajā, ne otrajā WBSS sezonā.

Pirmajā sezonā supervidējā svarā (līdz 76 kilogramiem) pēc pleca savainošanas pusfinālā pret citu Lielbritānijas bokseri Krisu Jūbenku junioru toreizējais (Super) pasaules čempions Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā Džordžs Grovss bija spiests fināla cīņu pret tautieti Kelamu Smitu gaidīt līdz septembrim, nevis varēja cīņu aizvadīt jūlijā Saūda Arābijā, kā bija paredzēts.

"Mēs neko nevaram darīt, kamēr precīzi nezinām, ko darīs [Latvijas] valdība," saka Zauerlands. "Mēs vienmēr esam teikuši, ka ievērosim to, ko mums saka varas iestādes un eksperti, un tad, kad precīzi zināsim, kas notiek, mums cīņai būs jānosaka cits datums."

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sākotnēji Brieža un Dortikosa WBSS fināla cīņa bija paredzēta 21.martā.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju. 

Top komentāri

edvins
e
Visdrīzāk notiks maijā, tikai nākošgad.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi