Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Finansējuma pārtraukšanas gadījumā skeletonisti Dukuri nākotnē varētu pārstāvēt ASV

Pēc Martina Dukura izcīnītās olimpiskās sudraba medaļas tika uzklausīts piedāvājums pārstāvēt ASV, pie kā, iespējams, varētu atgriezties, ja Latvijā sportam vairs nebūs pieejams minimāli nepieciešamais finansējums, aģentūrai BNS ceturtdien atzina skeletona treneris un Siguldas trases direktors Dainis Dukurs.

Pasaules Bankas priekšlikumu dēļ bez darba var palikt 1350 bērnu treneru

Dukuru ģimene uzskata sevi par valsts patriotiem, taču, ja Latvijā sportam vairs netiks nodrošināts valsts atbalsts, piedāvājums pārstāvēt ASV atkal varētu kļūt aktuāls. Dukurs uzsvēra, ka Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē ir izauguši sportisti, kas guvuši medaļas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos, daudzviet pasaulē apliecinot Latvijas varēšanu.

"Mēs Latvijā esam dzimuši un auguši, tādēļ piedāvājums pārstāvēt ASV nebija pieņemams. Taču, ja te [Latvijā] viss apstāsies, varbūt šis piedāvājums būs jāizmanto," teica Dainis Dukurs. "Ir panākumi, Latviju atpazīst, un būtu neprātīgi tam pārvilkt svītru," viņš piebilda.

Dainis Dukurs uzteica Latvijas Olimpisko vienību (LOV) - institūciju, kas nodrošina valstij iespēju investēt labākajos sportistos un pretim saņemt atdevi, kas citās valstīs tiek panākta ar nesalīdzināmi lielāku naudu. Jau tagad, gan Latvijas labākie sportisti, gan sporta bāzes iztiekot ar daudz mazākiem līdzekļiem nekā konkurenti un darbojas izdzīvošanas režīmā.

Pasaules Bankas (PB) ieteikumus Latvijai pārskatīt valsts līdzekļu tērēšanas lietderību un atteikties no sporta finansēšanas Dainis Dukurs uzskata par tīri matemātisku aprēķinu, tādējādi tapušu padomu no malas. Dainis Dukurs cer, ka Latvijas politiķi racionāli un vēsu prātu izvērtēs ieteikumus un pieņems lēmumus, kas neizputinās sporta nozari. Ja valstij piederošā Siguldas trase pārcieta juku laikus deviņdesmitajos gados, tad atteikties no saviem sasniegumiem pašlaik būtu ļoti žēl, uzskata Dainis Dukurs. Viņš atgādināja, ka Siguldas trases uzturēšana prasa noteiktu finansējumu, jo nav iespējams vienkārši "izslēgt gaismu un aiziet".

Ja līdzšinējā sistēma tiks sagrauta, atgūties vēlāk būs nesalīdzināmi smagāk un atgūt pasaulē zaudētās pozīcijas daudz grūtāk, nešaubās Dainis Dukurs. Viņš sagaida, ka Latvija nenolaidīsies līdz līmenim, ka tās iedzīvotāji "basām kājām dzīvos mežos".

Martins Dukurs februārī Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba godalgu, bet viņa brālis Tomass Dukurs palika soli no pjedestāla, gūstot 4.vietu. Pagājušās sezonas kopvērtējumā Martins Dukurs arī kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi