Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

FOTO: Gulbis uzvar Janoviču un izlīdzina rezultātu Latvijas – Polijas mačā

Deivisa kausa izcīņas mača Latvija – Polija otrajā vienspēļu cīņā pasaules ranga 25.vietas īpašnieks Ernests Gulbis ar 6:4, 6:4, 3:6, 6:2 pārspēja viesu komandas otro numuru Ježiju Janoviču, kurš pasaules reitingā ir otrā simta beigās. Rezultāts mačā kļuvis neizšķirts 1:1. Sestdien plkst.14 paredzēts dubultspēļu mačs, svētdien – divas atlikušās vienspēļu cīņas.

Spēles sākumā pilnībā dominēja serves īpašnieki un atsevišķos geimos tikai retu reti sāncensim ļāva gūt kādu punktu. Seta vidū servju uzņemšana uzlabojās – sestajā geimā Ernestam nācās atspēlēties no rezultāta 15:30, bet jau nākamajā viņš vinnēja 19 gadus vecā Janoviča servi un pēc tam pārliecinoši pabeidza setu savā labā.

Tas gan vēl ne tuvu nebija lūzums spēlē. Poļu tenisists turpināja ļoti spēcīgi un precīzi servēt, un otrā seta ceturtajā geimā Gulbim arī nācās atspēlēt pirmo breikbumbu. Tomēr izšķirošajos brīžos seta izskaņā latvietis nodemonstrēja savu pārākumu meistarībā, devītajā geimā vinnēja Janoviča servi (polis pēdējā punkta izspēlē pieļāva dubultkļūdu) un nākamajā ar "eisu" pielika punktu setam.

Pēc līdzīga scenārija iesākās arī trešais sets, vienīgi Janoviča pirmās serves bija nedaudz zaudējušas precizitāti. Sestajā geimā  Gulbis nonāca zaudētājos 0:40, un sāncensis, kurš ar savu spēli lika aizmirst par lielo starpību abu tenisistu reitinga vietās, pirmo reizi uzvarēja viņa servētajā geimā (2:4). Ernestam bija vairākas reālas iespējas “breiku” atspēlēt, taču tās palika neizmantotas.

Pamazām uzkrājoties nogurumam, arvien biežāk kļūdīties sāka gan līnijtiesneši, gan tenisisti. Īpaši Janovičs, kurš ceturtajā geimā savu servi zaudēja “sausā” (3:1). Astotajā geimā Gulbim izdevās vēlreiz vinnēt poļa servi, un divu stundu un 35 minūšu laikā Gulbis svinēja uzvaru.

“Labi sāku, labi beidzu. Trešajā setā mazliet pazaudēju koncentrāciju,” spēli LTV7 īsumā komentēja Ernests Gulbis.

Jau ziņots, ka pirmajā vienspēļu cīņā mājinieku otrā rakete Andis Juška ar 3:6, 4:6, 4:6 piekāpās viesu komandas pirmajam numuram Mihalam Pžisežnijam.

Sestdien paredzēts dubultspēļu mačs, svētdien – divas atlikušās vienspēļu cīņas. Latvijas – Polijas mača uzvarētāji saglabās vietu Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupā, bet zaudētāji izkritīs uz 2.grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi