Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Gulbis uzvar Pžisežniju, Latvijas – Polijas mačā neizšķirts

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis panācis izlīdzinājumu 2:2 Deivisa kausa izcīņas spēlē pret Polijas komandu. Ceturtajā spēlē viņš ar 6:7 (5:7), 6:1, 6:2, 7:5 nepilnu četru stundu ilgā cīņā pārspēja viesu līderi Mihalu Pžisežniju. Līdz ar to cīņas liktenis izšķirsies abu komandu otro numuru spēlē, kurā Kārlis Lejnieks tiksies ar Ježiju Janoviču.

Gulbis: Ceturtajā setā pats sevi nomotivēju

Pirmajos geimos dominēja servētāji, vienīgi ceturtajā Gulbim nācās atspēlēt vienu breikbumbu. Pirmā seta vidū izspēles kļuva garākas, cīņa spraigāka, un devītajā geimā breikbumbu bija jāatspēlē jau ļoti labi servējušajam Pžisežnijam. Līdzīgā cīņa likumsakarīgi nonāca līdz taibeikam, kurā par viena “minibreika” tiesu precīzāks bija polis.

Otrajā setā laukumā jau dominēja Latvijas tenisists. Seta sākumā pēc vairākām Pžisežnija kļūdām Ernestam izdevās vinnēt viņa servi un pēc vairākiem paša “eisiem” izvirzījās vadībā 3:0. Tuvu panākumam mājinieks bija arī ceturtajā geimā, taču sāncensim izdevās atspēlēt četras “breikbumbas”, toties sestajā Gulbis panāca savu.

Ar “breiku” Ernests sāka arī trešo setu. Tiesa, otrajā geimā ne bez pūlēm vinnēja savu servi, un turpinājumā kortā ritēja gluži līdzīga cīņa, tomēr izšķirošajās izspēlēs Gulbis bija precīzāks.

Ceturtajā setā abi tenisisti līdz sestajam geimam izmantoja savas serves priekšrocības, taču tad Ernests, kurš iepriekš neizmantoja vairākas “breikbumbas”, negaidīti zaudēja savu servi (2:4). Jau nākamajā geimā Gulbis atspēlējās, turklāt atstāja pretinieku “sausā”. Aizraujošā cīņā aizritēja 11.geims, kurā teju desmit reižu rezultāts bija “vienādi”, līdz beidzot Ernestam izdevās vinnēt pretinieka servi un panākt izšķirošo pārsvaru (6:5).

Pasaules rangā Gulbis šobrīd ir 25.vietā, bet Pžisežnijs, kurš Polijas tenisa rangā ir otrais, ieņem 90.pozīciju.

Latvijas – Polijas mača uzvarētāji saglabās vietu Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupā, bet zaudētāji izkritīs uz 2.grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi