Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Foto: Ghetto Games festivāls Ventspilī. 3.diena.

Svētdien, 11.augustā, ar paraugdemonstrējumiem snovbordā, veikborda sacensībām, skimborda aktivitātēm un ielu deju meistarklasēm Ventspilī noslēgsies starptautiskais „Ghetto Games“ festivāls. Šajā dienā pilsētas Piedzīvojumu parkā būs uzsnidzis mākslīgais sniegs, savukārt turpat esošos smilšu uzbērumus izbaudīs MTB un BMX „dirt“ disciplīnas braucēji, vēsta organizatori.

Spītējot nelabvēlīgam laikam, sestdien, 10.augustā, Ventspilī veiksmīgi tika aizvadīta starptautiskā ielu sporta un kultūras festivāla „Ghetto Games“ kulminācijas diena. Uzvarētāji tika noskaidroti visās ieplānotajās sacensībās, lai arī lietus dēļ sacensības skeitparkā sākās krietni vēlāk, bet „Slam Dunk“ konkursam bija cits norises laiks.

11.augustā festivāla „Ghetto Games“ pēdējās dienas programma sāksies ar meistarklasēm ielu dejās un sacensībām veikbordā. No plkst.11.00 meistarklases Olimpiskajā centrā „Ventspils“ pasniegs godalgoti Eiropas dejotāji, savukārt no plkst.12.00 Ventspils Piedzīvojumu parkā Latvijas labākie sportisti un veikborda entuziasti sacentīsies „vīriešu open“, „vīriešu pro“ un „sieviešu“ grupās.

Plkst.14.00 sacensības sāksies MTB, kā arī notiks aktivitātes snovbordā un skimbordā.

Sestdien pie uzvaras lauriem tika lielākā daļa festivāla sportistu. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga naudas balvas kopumā vairāku tūkstošu latu vērtībā saņēma Nila Jansona vārdā nosaukto ekstrēmo skrituļslidošanas sacensību uzvarētāji. 1.vietu un 1000 eiro balvu ieguva Stīvens Sveins no Lielbritānijas, bet Latvijas pārstāvis Toms Slukins ierindojās 4.vietā. BMX frīstaila starptautisko sacensību līderis un 1000 eiro balvas ieguvējs izrādījas Andres Lainevols no Igaunijas. Pašmāju sportists Oskars Zajarskis ieņēma piekto godpilno vietu.

Šajā dienā tika pasniegta arī BMX braucēja Artūra Griķa piemiņai izveidotā balva, kura nonāca Ernesta Šulca rokās. Jaunajam sportistam tiek dāvāts brauciens uz prestižajām „Baltic Games“ sacensībām Polijā.   

„Slam Dunk“ sacensībās vislabākā „dankera“ laurus sestdienas vakarā plūca ukrainis Dmitrijs Krivenko, kurš finālā pārspēja savus spēcīgākos konkurentus - pašmāju basketbolistu Kristapu Dārgo un Emīlu Olševski (Slash).  

Ielu florbola sacensībās savukārt trīs labākās komandas izrādījās „Florbolam.lv“ (1.vieta), „Latvijas izlase“ (2.vieta) un „6401“ (3.vieta).

Olimpiskā centra „Ventspils“ teritorijā rīkotajās armvrestlinga sacensībās par Ventspils "Lielās Balvas" absolūtajiem čempioniem kļuva godalgoti sportisti - Raimonds Antonovičs (ar kreiso roku) un Jānis Amoliņš (ar labo roku).

Starptautiskajā ielu basketbola „Ghetto Basket“ turnīrā savukārt par līderiem izvirzījās un pirmo vietu ieguva komanda „Just“, 2.vietu izcīnīja „Kripatas“, bet 3.vietu – „Baltic Casting Agency“.

Ielu dejās „hiphop 3vs3“ konkursā 1.vietu izcīnīja dejotāji Idriss, Baloo un Charmant no Beļģijas, „house 2vs2“savukārt uzvarēja Kusch un Sgeykira no Krievijas, bet „popping 1vs1“ – Baturo no Krievijas.

„Baltijas Open čempionātā ielu vingrošanā“ „freestyle“ disciplīnā pirmo vietu ieguva Roberts Polonskis no Lietuvas, otrajā un trešajā vietā atstājot sportistus no Igaunijas - Dmitriju Nikolajevu un Makaru Zubkovu. Sestdien uzvaras izcīnītas tika arī tautas klases sacensībās „Spēks no Latvijas Dzelzceļa“.

Sestdien pašā Ventspils sirdī – uz Lielā prospekta – iespaidīgus paraugdemonstrējumus sniedza Ziemeļeiropā labākie ielu motociklu frīstaila pārstāvji. Viņu vidū bija Latvijas komanda „Stuntfighters“, Somijas sportisti Jona un Justus Vatanens, Lietuvas Red Bull komandas braucējs Arunas Gibeža, Balkrievijas sportists Nikita Podoļski.

Jau ziņots, „Ghetto Games“ festivālā šogad sacensības un aktivitātes norit 18 sporta veidos - armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos.

Festivālu rīko ielu kultūras un sporta kustība „Ghetto Family“ sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi