Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Juška zaudē Pžisežnijam, Polijas tenisisti vadībā Deivisa kausa mačā pret Latviju

Piektdien Olimpiskajā sporta centrā Rīgā sācies Deivisa kausa izcīņas mačs Latvija – Polija. Pirmajā vienspēļu cīņā mājinieku otrā rakete Andis Juška ar 3:6, 4:6, 4:6 piekāpās viesu komandas pirmajam numuram Mihalam Pžisežnijam.

Cīņas sākumā abi tenisisti ļoti veiksmīgi realizēja savas serves priekšrocības. Sestajā geimā, servējot Juškam, pirmo reizi rezultāts bija “vienādi”, Pžisežnijs arī ieguva pirmo breikbumbu un pēc latvieša pirmās dubultkļūdas servēs panāca 4:2 pārsvaru. Līdz seta beigām zaudēto servi atspēlēt vairs neizdevās, un polis realizēja jau pirmo setbumbu.

Otrajā setā Polijas tenisists pamazām pārņēma iniciatīvu savās rokās – pats mazliet precīzāk servēja, veiksmīgāk uzņēma pretinieka serves un vinnēja lielāko daļu garo izspēļu. Piektajā geimā viņš vinnēja Juškas servi un izvirzījās vadībā 3:1, un arī šajā setā vienīgais “breiks” izrādījās izšķirošais.

Līdzīgā garā aizritēja arī trešais sets. Andim cīņas gaitu lauzt neizdevās, piektajā geimā viņš savu servi zaudēja uz nulles, un Pžisežnijs pārliecinoši aizvadīja nepilnas divas stundas ilgušo spēli līdz uzvarai.

“Mazliet bija uztraukums – jauna zāle, jauns segums. Līdz šim bija pierasts spēlēt Lielupē. Spēlē kaut kā neizdevās, pat īsti nepaspēju iespēlēties. Šodien ļoti slikti servēju, bet viņš nospēlēja labi – gan labi servēja, gan uzņēma serves,” intervijā LTV7 maču komentēja Andis Juška.

Pasaules rangā Juška šobrīd ir 290.vietā, bet Pžisežnijs, kurš Polijas rangā ir otrais, ieņem 90.pozīciju.

Sestdien paredzēts dubultspēļu mačs, svētdien – divas atlikušās vienspēļu cīņas. Latvijas – Polijas mača uzvarētāji saglabās vietu Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupā, bet zaudētāji izkritīs uz 2.grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi