Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross

Pagājušo sestdien, 20.oktobrī, ceturto gadu pēc kārtas Mežaparka Lielajā pļavā norisinājās patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross, visās distancēs kopā pulcējot ap 700 dalībnieku, vēsta rīkotāji.

Garākajā un prestižākajā distancē – 10km Lāčplēšu krosā – vīriešiem, aizraujošā finiša sprintā apsteidzot pieckārtējo Latvijas čempionu krosā Jāni Girgensonu, uzvaru otro gadu pēc kārtas svinēja vairākkārtējs Latvijas čempions vidējās distancēs un arī pusmaratonā Dmitrijs Serjogins. Sievietēm arī interesantajā cīņā pirmo vietu izcīnīja un 2016.gada panākumu 10km distancē atkārtoja Klinta Lauska. Abu garāko distanču –5km Tautas krosa un 10km Lāčplēša krosa – ātrākie trīs vīrieši un trīs sievietes papildu atbalstītāju dāvanām saņēma arī organizatoru sarūpētās naudas balvas.

Kaut arī šogad nebija tik saulaina un silta diena kā pagājušajā gadā, tomēr īsteni rudenīgais laiks bez lietus radīja patīkamus un labvēlīgus apstākļus skriešanai, ko ap 700 dalībnieku Lāčplēšu krosā visās trijās distancēs kopā arī izbaudīja Mežaparkā, gūstot gandarījumu un arī patriotiskas sajūtas. Viņiem bija jāpārvar ierastie tematiskie šķēršļi kā Laimdotas laipa, Melnā Bruņinieka bedres, Spīdalas slazds, Kokneša bluķi, Sumpurņa siena, Lāčplēša ausis, bet Lāčplēša distances veicējiem vēl papildus nāca jauninājums – Staburadzes klints. Kā jau ierasts, katrs dalībnieks saņēma speciālas piemiņas medaļas no Latvijas mežos izmeklētiem kokiem. Tikmēr Lāčplēša krosā un Tautas krosā gan trīs ātrākie vīri, gan trīs ātrākās dāmas saņēma naudas balvas, uzvarētājiem Lāčplēšu krosā saņemot apaļu summu – 100 eiro.

Lāčplēšu krosā 10km vīriešiem cīņa par uzvaru izvērtās starp Dmitriju Serjoginu un Jāni Girgensonu, kuri kopā noskrēja visu distanci, uzvarētāju noskaidrojot finiša sprintā. Pateicoties šī te taku šķēršļu skrējiena pieredzei, finiša taisnē ar pāris metru pārsvaru ieskrēja Serjogins, kurš tad šajā spraigā cīņā ar sekundes pārsvaru ieguva pirmo vietu. Dienu iepriekš savu piekto titulu Latvijas čempionātā 8km krosā ieguvušais Girgensons savā debijā Lāčplēšu krosā ieņēma otro vietu, bet 20 sekundes vēlāk finišēja un trijnieku noslēdza divkārtējais Latvijas čempions maratonā un pagājušā gada 15km Bruņinieku distances uzvarētājs Kristaps Bērziņš. Arī sievietēm dalībnieču vidū bija trīs izteiktas favorītes, kas finišēja krietni priekšā pārējām konkurentēm. Ja pēc pirmā apļa intriga par pirmo vietu saglabājās, tad tomēr noslēdzošajā otrajā 5km aplī 2016.gada uzvarētāja Klinta Lauska savu pārsvaru palielināja līdz pusotrai minūtei un izcīnīja uzvaru. Tikmēr pagājušā gada labākās divas 15km Bruņinieku distancē Irita Puķīte un Kristīne Kuzņecova sarūpēja interesi cīņā par otro vietu, finišā vairākkārtējai Latvijas čempionei un šī gada pasaules čempionāta dalībniecei orientēšanās sportā Puķītei par13 sekundēm apsteidzot vairāku taku skrējienu uzvarētāju Kuzņecovu.

Tautas 5km krosā vīriešiem pirmās divas vietas ieņēma Dmitrijs Serjogins un Kristaps Bērziņš, kuri līdz ar to šogad Lāčplēšu krosā startēja divreiz. Bērziņš atkal bija tuvu Serjoginam, tomēr piekāpās par 7 sekundēm. Godalgoto trijnieku noslēdza viens no vadošajiem Latvijas jaunajiem orientieristiem Matīss Slikšjānis. Sievietēm uzvarēja pagājušā gada trešās vietas ieguvēja 15km Bruņinieku distancē Baiba Šņoriņa, kas par 20 sekundēm apsteidza vairākkārtējo Latvijas čempioni vidējās distancēs Jeļenu Ābeli. Stabilu trešo vietu nopelnīja Agita Kaļva. Tikmēr 1km bērnu krosā uzvaras svinēja Kaspars Jubelis un Marta Kuzņecova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi